DODIK ODGOVORIO AMBASADORKI SAD: Takva arogancija ovde nije dozvoljena

Autor: sputniknews.com

Svet

06.02.2018

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je uloga svakog ambasadora da čuva čast i ugled zemlje koja ga je poslala u misiju, te da nema sumnje da je takva uloga i ambasadora SAD u BiH Morin Kormak, ali je "nemalo iznenađen činjenicom da je iznela enormne laži na njegov račun".

RepublikaFoto: Tanjug
Ne čuti na uvrede: Milorad Dodik

- Kormakova je ambasador moćne zemlje koja je dala nemerljiv doprinos na uspostavljanju mira u BiH i stoga sam nemalo iznenađen da je iznela enormne laži na moj račun, optužujući me bez argumenata da ne govorim istinu, iako bi i sama, u časovima iskrenosti, verovatno priznala da je lobirala za kandidaturu Mirka Šarovića na funkciju člana Predsjedništva BiH - rekao je Dodik "Srni" na pitanje da prokomentariše stav Ambasade SAD da je Dodikova tvrdnja da SAD žele da vide Šarovića na funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH "neosnovana i lažna".

Predsednik Srpske je naglasio da razume Kormakovu, jer bi njeno priznanje značilo priznanje grubog mešanja u unutrašnje stvari državne zajednice, pošto je pokušala da flagrantno vrši pritisak i uticaj na kandidovanje za predstojeće izbore u BiH. 

- Cela istina je da je gospođa Kormak uskom krugu saopštila i svog favorita za predsjednika Republike Srpske. Ali, o tome drugi put. Takva arogancija nije dozvoljena nigde, pa ni kod nas, bez obzira na bilo čiju moć - istakao je Dodik.

On je naglasio da bi ambasador Morin Kormak morala da zna da mešanje u unutrašnje poslove jedne zemlje ne doprinosi njenom napretku, već je samo destabilizuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading