Unapređenje saradnje banjalučkog i beogradskog aerodroma!

Autor:

Svet

22.01.2018

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavici najvišeg menadžmenta AD Aerodroma Nikola Tesla Beograd na čelu sa v.d. generalnim direktorom Sašom Vlaisavljevićem boravili su u Banja Luci, gde su se sastali sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Neđom Trninićem, nakon čega su obišli banjalučki aerodrom. Cilj posete bio je unapređenje saradnje beogradskog i banjalučkog aerodroma i pomoć prilikom razvoja avio-saobraćaja u regionu.

RepublikaFoto: Promo foto
Na aerodromu u Banja Luci

Delegaciju Aerodroma Nikola Tesla činili su i izvršni direktor Raša Ristivojević, direktorka Investicija i razvoja Ana Kaluđerović, direktor Obezbeđivanja Vladimir Mićić, direktor Tehnike Dragan Dimitrijević, direktor Komercijalnog poslovanja i marketinga Miodrag Mirković.

RepublikaFoto: Promo foto

Sa v.d. generalnim direktorom Aerodroma Banja Luka Duškom Kovačevićem, menadžment Aerodroma Nikola Tesla razgovarao je o mogućnostima proširivanja saradnje sa tehničkog na komercijalni nivo. Predstavnici oba aerodroma sastali su se i sa predstavnicima Turističke organizacije Banja Luke i Turističke organizacije Republike Srpske kako bi razgovarali o uvođenju novih avio-linija sa banjalučkog aerodroma, o implementaciji Protokola o saradnji dva aerodroma, turističkim tendencijama u regionu.

Izjava v.d. generalnog direktora Aerodroma Banja Luka Duška Kovačevića:
RepublikaFoto: Promo foto

- Sa Aerodromom Nikola Tesla imamo odličnu saradnju, kako u implementaciji postojećeg Protokola o saradnji, tako i u otvaranju novih tema koje bi unapredile poslovanje našeg aerodroma. Aerodrom Nikola Tesla je svakako vodeći u regionu, mnogo toga možemo usvojiti kako bismo išli u korak sa vazduhoplovnim trendovima.

Aerodrom od 2014. do 2017 uložio 6 milijardi u infrastrukturna unapređenja

- Drago mi je što smo opet na banjalučkom aerodromu i što smo u prilici da razvijamo i unapređujemo saradnju koja intenzivno postoji već nekoliko godina. 

RepublikaFoto: Promo foto

Do sada, naša saradnja zasnivala se na tehničkoj pomoći koju su pružale stručne službe Aerodroma Nikola Tesla svojim banjalučkim kolegama. Naši zaposleni u operativnim službama, uz pomoć mašina i opreme kojom raspolažemo, izvršili su građevinske radove na poletno-sletnoj stazi Aerodroma u Banja Luci. Donirali smo transportni sistem prtljaga za dolazeće putnike, dok smo njihov stari transportni sistem potpuno remontovali i osavremenili. Osim saradnje na tehničkom planu, naš Centar za stručno osposobljavanje organizovao je nekoliko obuka u oblasti obavljanja poslova u zemaljskom opsluživanju.

2017. godine arodrom uslužio više od 5,3 miliona putnika

RepublikaFoto: Promo foto

Sada želimo da obogatimo našu saradnju i u drugim oblastima i da pružimo snažnu podršku rukovodstvu Aerodroma Banja Luka. Namera nam je doniramo metaldetektorska vrata, ali želimo i da počnemo saradnju u oblasti komercijalnog poslovanja odnosno stvaranja mogućnosti za uspostavljanje novih letova iz vašeg grada. Nadamo se da će aktivnosti koje planiramo kao što su pomoć prilikom pregovora sa avio-prevoznicima, odlasci na konferencije koje se bave razvojem novih linija, obrada podataka u vezi opslužnog područja, dijaspore, destinacija, kao i saradnja na razvoju plana stimulacija, pomoći da unapredimo avio-saobraćaj u regionu.

Prevoz robe i pošte uvećan 40% u odnosu na 2016. godinu

RepublikaFoto: Promo foto

Rezultat kojem težimo je otvaranje najmanje tri do pet linija u naredne dve godine, sa minimalno dve frekvencije nedeljno prema Zapadnoj Evropi. Očekujemo okvirno oko 100.000 putnika sa banjalučkog aerodroma u 2019. godini.

Aerodrom Nikola Tesla, kao važno evropsko čvorište saobraćajne mreže, danas je savremena vazdušna luka, o čijem potencijalu, govori i konstantan rast broja putnika - izjavio je  Saša Vlaisavljević. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading