SLAVNI REDITELJ NEMA DILEMU: Srpska može da funkcioniše i kao zasebna država

Autor: Tanjug

Svet

09.01.2018

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reditelj Emir Kusturica je izjavio danas, na svečanom prijemu povodom Dana Republike Srpske, da Srpska može da funkcioniše zasebno i kao regija i kao drzava.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Emir Kusturica

Kusturica, koga je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ranije danas odlikovao povodom Dana Srpske, rekao je novinarima da je njemu jako važno obeležavanje 9. januara, Dana Republike Srpske.

- Kao dan u kome Republika Srpska kao jedan od stožera sekularne države već 26 godina postoji i kao takva ona predstavlja dvostruku ideju moderne Evrope, i kao regija i kao država koja može da funkcioniše zasebno - naveo je Kusturica.

Kako ističe, u BiH je uvek bio posebno komplikovan "taj tronožac u kome sve tri noge treba da budu stabilne, a posebno ona koja proizvodi sekularnost, a koja po svojoj prirodi ima u svojoj osnovi sekularnu ideju".

Kusturica je rekao da treba verovati da "naša ljubav prema mržnji, koja se gaji u BiH više nego bilo gde drugde", može zahvaljujući institucijama i sekularnoj tradiciji da preraste u ozbiljnu državnost.

Dodik je organizovao prijemu u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, a prisustvovali su brojni ugledni gosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading