ISTRAGA ZVANIČNO POKRENUTA, SMILJANA JE OKRIVLJENA za ubistvo sestre čije je telo držala godinama u zamrzivaču

Autor: index.hr

Svet

21.02.2019

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smiljana Srnec više nije osumnjičena, već se vodi kao okrivljena.

RepublikaFoto: facebook.com/24sata
Kuća u kojoj je nađen Jasminin leš

Njoj je juče određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da je ubila sestru Jasminu Dominić koja je poslednji put viđena 2000. godine, a čije je telo u subotu pronađeno u zamrzivaču u porodičnoj kući.

Darko Galić, portparol suda u Varaždinu, potvrdio da je istraga počela.

- Doneto je rešenje o sprovođenju istrage protiv okrivljene. Tako u postupku nemamo više osumnjičenu nego se prema zakonskoj terminologiji sada radi o okrivljenoj - objasnio je.

Galić je potvrdio uzrok smrti.

- Ona je osnovano sumnjiva da je u leto 2000. u Palovcu usmrtila svoju sestru tako što je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanela višestruke prelome na glavi koji su doveli do njene smrti - dodao je.

Istakao je, međutim, da to ne znači da Državno tužilaštvo već danas može da počne s ispitivanjem svedoka i sprovođenjem drugih dokaznih radnji.

- Naime, protiv donesenog rešenja postoji pravo žalbe, a istraga se može nastaviti tek kad ovo rešenje postane pravosnažno - rekao je.

Rok za podnošenje žalbe iznosi osam dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading