TENISKI SPEKTAKL U GRAČANICI!

Autor:

Sport

22.09.2018

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Decu iz Gračanice obradovao je teniski "karavan" koji je stigao u njihov grad. U okviru trodnevne proslave Dana i slave (Mala Gospojina) Opštine Gračanica, preko 400 mališana u organizaciji NIS-a i teniskog saveza Srbije (TSS) učestvovalo je u besplatnim školama tenisa, koje su održane na više lokacija u gradu, među kojima i u OŠ "Miladin Mitić".

RepublikaFoto: TSS
Teniski "karavan" u Gračanici!

Kroz igru i druženje deca su uz pomoć stručnih trenera i opreme prilagođene njihovom uzrastu, učila pravila "belog sporta".

Gračanica 2018. proslavlja 715 godina od kako je zvanično potvrđeno njeno postojanje, čemu svedoči pismo pape Benedikta IX u kome je naziva Grazaniza. Ime Gračanica prvi put pominje srpski kralj Milutin 1321. godine u Gračaničkoj povelji izdatoj povodom osnivanja manastira.

Teniski spektakl u Gračanici je ujedno bio i prilika da mali teniseri  pokažu svoj takmičarski duh  i fer plej, ali i da sa svojim vršnjacima odigraju pravi teniski meč. U znak zahvalnosti na učešću i timskom duhu, učesnicima su podeljene su medalje i diplome.

RepublikaFoto: TSS

Besplatne škole tenisa za decu NIS i TSS organizuju već osam godina širom Srbije sa ciljem popularizacije sportskih vrednosti, kulture nenasilja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading