Nadal zna šta mora da uradi da bi pobedio Tima

Autor:

Sport

04.09.2018

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji igrač sveta Rafael Nadal deset puta sastajao se sa Dominikom Timom, ali četvrtfinalni duel US Opena razlikovaće se od svih prethodnih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Španac protiv Austrijanca vodi sa 7-3, a interesantno je da će na "Artur Eš" stadionu u Njujorku prvi put igrati na tvrdoj podlozi. Sve dosadašnje duele odigrali su na šljaci.

- Tim je odličan igrač i sjajna osoba. Imam dobar odnos sa njim. Drago mi je što je uspeo da stigne do četvrtfinala. Potrebno je da odigram najbolji meč na turniru ako želim da ostanem u igri - izjavio je aktuelni osvajač US Opena i nastavio:

- Dominik prošle godine nije imao sreće, pretrpeo je težak poraz od Del Potra u šesnaestini finala iako je vodio sa 2:0 u setovima. Siguran sam da će meč biti složen i zahtevan. Tim je snažan igrač koji zna kako da igra važne mečeve.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Nadal je ove sezone dogurao do četvrtfinala sva četiri Gren slema. U Melburnu je zaustavljen upravo u četvrtfinalu, u Parizu je osvojio trofej, dok je u Londonu u polufinalu poražen u polufinalu.

- Od 2011. godine nisam uspeo da se plasiram u sva Gren slem četvrtfinala u godini. Momenat je da napravim korak napred i da igram agresivnije. Igrao sam dobro tokom cele sezone. Vreme je da ponovo podignem nivo - kaže Nadal, trostruki osvajač trofeja u Njujorku.

Nadal i Tim su ove godine već odigrali tri meča - poslednji u finalu Rolan Garosa koji je Španac dobio sa 6:4, 6:3, 6:2. Deveti igrač sveta je poslednji put Rafu pobedio u četvrtfinalu Mastersa u Rimu - 7:5, 6:3.

- Nadal i ja smo već odigrali deset mečeva, ali smo se uvek sastajali na šljaci. Ovo će biti novo iskustvo za obojicu. Pobediti Rafu na šljaci ili barem biti ravnopravan sa njim jedan je od najtežih zadataka u tenisu. Nadam se da će se na tvrdoj podlozi biti nešto komfornije, ali nisam siguran. U svakom slučaju radujem se duelu sa Rafom - istakao je Tim, kome je plasman u četvrtfinale najbolji rezultat na US Openu.

Meč između Nadala i Tima na programu je u sredu u 02:30 časova (LIVE), a pobednik ovog duela u polufinalu će se sastati sa Huanom Martinom del Potrom ili Džonom Iznerom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading