FEDERER: Veličanstven uspeh Novaka

Autor:

Sport

20.08.2018

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac Rodžer Federer istakao je da ne razmišlja o razlozima zbog kojih je izgubio od Novaka Đokovića u finalu Sinsinatija, te da može samo da čestita Srbinu na neverovatnom dostignuću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

Đoković je pobedom od 6:4, 6:4, konačno kompletirao "zlatni masters", te u kolekciju dodao jedini trofej sa turnira iz serije 1.000 koji mu je nedostajao.

Federer je tako izgubio prvo finale u Sinsinatiju, pošto je uspešan bio u prethodnih sedam. Ipak, jedan od najboljih tenisera svih vremena na konferenciji za medije nije želeo da ulazi u razloge prvog poraza u borbi za titulu. 

- Novak je veliki šampion i o tome treba da pričamo. Tema sada ne treba da budem ja i to što nisam dobro vraćao drugi servis. Možemo da prođemo kroz svaki poen ako želite, ali to sada ne bi trebalo da bude u prvom planu. Novak je uradio nešto neverovatno, nadam se da je ponosan i srećan sada. Uopšte ne razmišljam šta je presudilo. Đoković je zaslužio ovaj trofej. Bila je ovo dobra nedleja za mene, sada mi je odmor preko potreban - kazao je Švajcarac novinarima.

Nadal (33), Đoković (31) i Federer (27) su jedina trojica igrača koja su osvojila više od 20 titula na Masters turnirima, a Srbin je jedini koji ima bar po jedan trofej sa svih devet.

- Kada se na kraju budemo pitali šta je najbolja stvar koju je neko uradio, za Novaka bi moglo da se kaže da je ovo, pored toga što je osvojio sva četiri Gren slema. Neverovatno teško je osvojiti tituli na Mastersu. Tu su uvek najbolji teniseri i težak je žreb ko god da se u njemu nađe. Đoković je ove nedelje bio bolji od ostalih i treba da mu čestitamo na tome. Ostvario je veličanstven uspeh - dodao je drugi teniser sveta.

Naredni turnir na kome će se takmičiti i Đoković i Nadal biće US Open, koji počinje 27. avgusta,

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading