NOLE JASAN: Ne optrećuje me pehar, dodatno sam motivisan!

Autor:

Sport

19.08.2018

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đokovic izjavio je da ima dodatnu motivaciju da osvoji turnir u Sinsinatiju, jedini trofej iz serije 1000 koji mu nedostaje u kolekciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Ðoković je konstatovao da je za njim još jedan od težih meceva u seriji nezgodnih protivnika koje je uspeo da savlada na putu do finala, a koji je, kkao je rekao, bio neizvestan do poslednjeg udarca. On je tako za "RTS", prokomentarisao pobedu nad Marinom Čilićem i šanse pred njegovo šesto finale na turniru u Sinsinatiju. Kada je u pitanju finalni meč, Ðoković kaže da se nada da će odigrati blizu svog maksimuma ako ne i svoj maksimum.

-  Ne opterećuje me činjenica da nikad nisam uzeo pehar u Sinsinatiju. Naprotiv, dodatno me motiviše, iako mi je ovo šesto finale. Do sada nisam uspeo da prebrodim tu prepreku. U poslednjih nekoliko meseci igram bolji tenis nego što je to bio slučaj u periodu od 12 meseci pre toga, što zbog pobvrede, što zbog pauze, operacije. Kockice se slažu i očekujem da odigram blizu svog maksimuma, ako ne i maksimalno, jer to će biti vrlo zahtevan meč prtiv Federera- rekao je Ðoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Nole će se u u svom šestom finalu na ovom turniru sastati sa Rodžerom Federerom kome je David Gofan zbog povrede predao polufinalni meč pri rezultatu 1:0 u setovima i 1:1 u drugom setu. Federer je do sada osvojio sedam titula u Sinsinatiju, a dobio je svih sedam finala, od čega tri protiv Ðokovića.

- Tesan meč odigrao sam i protiv Čilića, igrača koji me je pobedio u poslednjem duelu na travi u Kvinsu. Do poslednjeg udarca nije se znalo ko će u finale. Zadovoljan sam kako završavam mečeve, ali ne i kako dozvoljavam protivnicima da se vrate u meč. U pitanju je pad koncentracije, ali to je sastavni deo igre. Nadam se da u finalu tih padova neće biti, ako želim titulu - zaključio je Novak.



Sa druge strane srpski as je izgubio ukupno pet finala, a titula u Sinsinatiju je jedina sa Mastersa koja mu nedostaje. Ukoliko pobedi postaće prvi igrač u istoriji sa tzv. Zlatnim mastersom. Finale je na programu večeras od 22 sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading