NOLE 2 U 1: Đoković u polufinalu nakon dva meča u jednom danu!

Autor:

Sport

17.08.2018

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira 1000 serije u Sinsinatiju nakon pobede nad Kanađaninom Milošem Raonićem sa 2:1 po setovima (7:5, 4:6, 6:3).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković u polufinalu Sinsinatija

Nakon što je savladao bugaskog tenisera Grigora Dimitrova, Nole je u istom danu uspeo da odigra još jedan odličan meč. Ovoga puta na kraj sa Raonićem, koji je poreklom iz Podgorice, Đoković je izašao nakon dva sata i 32 minuta igre. Nakon što mu je rival uzeo brejk u sedmom gemu prvog seta, Novak je uzvatio sa dva oduzeta servisa i stigao do prednosti od 1:0.

Besneo je Novak, a reket je platio ceh kada je srpski as izgubio gem na svoj servis pri rezultatu 3:3. Možda mu je to i pomoglo da u tom trenutku izbaci negativnu energiju i dođe do prednosti. 

 

 

Drugi set počeo je loše po Noleta, Raonić se nije predavao pa je već u trećem gemu stigao do ranog brejka koji se ispostavio kao dovoljan za izjednačenje rezultata, iako je Đoković u nekoliko navrata pretio da se vrati i ponovo preokrene rezultat. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Odlučujući  set pretio je da donese reprizu drugog. Ponovo je Kanađanin došao do brejka u istom gemu, ali je ovaj put Novak imao ekspresan odgovor. Pri rezultatu 4:3 srpski teniser uzima novi brejk, ispostaviće se presudan i na svoj servis obezbeđuje trijumf. Jako iscrpljujući dan za našeg asa zavrišio se učinkom dva od dva.

Naredni Noletov rival biće još jedan teniser sa ovih prostora, Hrvat Marin Čilić koji je bio bolji od Španca Pabla Karena Buste sa 2:0 (7:6, 6:4). Termin srpsko-hrvatskog duela biće naknadno poznat zbog poteškoća organizatora oko odloženih mečeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading