NADAL: Novak jedan od najboljih

Autor:

Sport

14.07.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi teniser sveta Rafael Nadal izgubio je polufinalni meč Vimbldona od Novaka Đokovića posle dramatične borbe u Londonu. Imao je Nadal šansu za trijumf, ali je posle velike borbe ostao bez finala u kojem će igrati Đoković protiv Kevina Andersona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Srbin i Španac su igrali po 52. put, a Đoković sada vodi sa 27-25. Novinari su pitali Nadala na koje mesto bi svrstao meč, koji je je trajao pet sati i 21 minut u petak i subotu. 

- Nisam imao vremena da analiziram. Ne sećam se svih mečeva. Bio je sjajan meč, fantastičan nivo tenisa za obojicu. Nisam bio u publici, ali mislim da su navijači videli sjajnu predstavu. Naravno nisam srećan ovim rezultatom, ali sam naravno zadovoljan što je bio ovo odličan meč - rekao je Nadal i nastavio: 

- Najveći izazov je to što igrate protiv jednog od najboljih tenisera u istoriji. Verovatno i on tako razmišlja. Imam veliko poštovanje prema njemu, jer smo igrali toliko puta. Igrali smo na najvećim stadionima, fantastične mečeve. Delimo neke neverovatne momente sa najvećih terena zar ne?

Nadal je u petom setu propustio pet prilika za brejk, ali je na kraju ostao bez finala.

- Nemam na šta da se žalim, Novak je igrao sjajno. Mogu da kažem da je zaslužio pobedu, jer i jeste tako. Ali sam je zaslužio i ja. Obojica smo zaslužili pobedu. Kao što sam rekao i posle meča protiv Del Potra, svako može da pobedi, tako je bilo i danas. Prošlog dana je bio moj dan, danas nije bilo tako - dodao je Nadal koji je prikazao sjajnu partiju, ali je Novak za nijansu bio bolji. 

Bitan faktor na meču tokom oba dana bio je i zatvoren krov na Centralnom terenu. Novinari su pitali Nadala da li je bilo logično da u subotu u dnevnom terminu bez kiše krov bude zatvoren. 

- Ne, ali ne želim da govorim više o tome. Vi ćete o tome pisati, a ja to ne želim - dodao je Nadal, koji je kao i Đoković tražio da krov bude otvoren, ali su organizatori odlučili drugačije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading