VAJDA: Užasnut sam kritikama medija na Novakov račun, ne tretiraju ga kao šampiona

Autor:

Sport

03.06.2018

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as Novak Đoković nikada nije bio u centru pažnje, čak i kada je neprikosnoveno dominirao tenisom. Uvek se više pričalo o Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru. Sa ovom konstatacijom se slaže i Noletov trener Marjan Vajda koji je ljut na medije zbog lošeg tretmana srspkog asa.

Marijan Vajda

- Mislim da Đokovića ne cene dovoljno. Ne spominju Novaka tako često kao Federera, Nadala i ostale jer dolazi iz male zemlje. Neću da ulazim preduboko u ovo, ali njemu je bilo toliko teško da se probije. Niko ga nije dovoljno priznavao… O Federeru i Nadalu se govorilo mnogo i kada su bili u padu, dok Novaka svi kao da su zaboravili posle jedne loše godine, a on je veliki šampion. Kritike medija, ne srpskih naravno, užasne su i uopšte mi se ne dopadaju, nisam srećan zbog toga, trebalo bi više da bude priznat kao šampion i da se o njemu tako i govori. Jednu godinu ne osvaja i već o njemu pišu na takav način. Moram da priznam da me to pogađa, mada srećom, u poslednje vreme ne čitam toliko – rekao je Vajda u razgovoru za  Sport klub.

Istako je iskusni teniski stručnjak da je Novak među pet najboljih tenisera svih vremena jer brojke to pokazuju.

- Teško je pričati o tome jer je bilo toliko vrhunskih igrača - Lejver, Mekinro, Lendl, da ne nabrajam sada sve. U Top 10 je definitivno, ali po mom mišljenju je i u Top 5 jer Gren slem titule ne lažu, a on ih ima 12, više su osvojili jedino Federer, Nadal i Sampras.

Novak i Marijan

Početkom maja prošle godine Đoković je odlučio da raspusti ceo tim sa kojim se popeo na vrh teniskog sveta. Sada, pred tekuću sezonu na šljaci, tu nije jedino Miljan Amanović koji sarađuje sa Raonićem, ali vratili su se kondicioni trener Gebhard Fil-Grič i naravno Vajda.

- Bio sam isceđen i prazan posle te 2016. godine, pomislio sam kako će mi prijati pauza i kako je ona konačno došla, bilo je to olakšanje. Morao sam da se oporavim mentalno, sada se i ja osećam mnogo svežije. Nisam očekivao da ću se vratiti, nisam ni razmišljao o tenisu, nisam ga ni gledao jer je mom mozgu bio potreban predah. Uživao sam sa porodicom - zaključio je Vajda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading