(VIDEO) TENISKI KLASIK PRIPAO NADALU: Umorni Đoković zaustavljen u polufinalu Rima!

Autor:

Sport

19.05.2018

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Rimu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković je stao na korak od finala

Đoković je u polufinalu posle velike borbe poražen od Španca Rafaela Nadala 2:0, po setovima 7:6 (4), 6:3. Meč je trajao nešto manje od dva sata.

 

 

 

Ovo je bio 51. međusobni duel srpskog i španskog tenisera, a 25. trijumf Nadala.

Španac će u nedelju u finalu igrati protiv Nemca Aleksandra Zvereva, koji je bio bolji od Hrvata Marina Čilčića 2:0, po setovima 7:6, 7:5.

Masters u Rimu igra se na šljaci za nagradni fond od 5.444.985 evra. Titulu brani Zverev, koji je prošle godine u finalu pobedio Đokovića 6:4, 6:3.

Đoković i Nadal su sigurno ušli u meč, a do šestog gema nije bilo brejkova. Španac je napravio brejk u šestom gemu i poveo 4:2. Nadal je potom na svoj servis poveo 5:2. Međutim, Đoković je zaigrao kao u najboljim danima, osvojio tri uzastopna gema i izjednačio na 5:5. Nadal je potom poveo 6:5, a Đoković je uzvratio istom merom. Španac je bio bolji u taj-brejku koji je dobio 7:4.

Oba tenisera su sigurno ušla u drugi set, a Rafa je brejk napravio u trećem gemu. Nadal je držao prednost vođstvo, a velika borba se vodila u osmom gemu. Ovaj gem je trajao 10 minuta, a Rafa je uspeo da ga osvoji i povede 5:3. Španac je potom iskoristio drugu meč loptu i stigao do pobede.

Đoković je bio umoran na ovom meču, pošto je posle 18 sati ponovo morao na teren, jer je njegov meč četvrtfinala sa Keijem Nišikorijem završen u petak oko 21 čas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading