Federer ekspresno do 97. titule u karijeri

Autor:

Sport

18.02.2018

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je za samo 56 minuta igre u finalu Roterdama došao do 97. titule u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Rodžer Federer je na najbolji mogući način "overio" povratak na prvo mesto na ATP listi i osvojio turnir u Roterdamu pobedom protiv Grigora Dimitrova u dva seta - 6:2, 6:2.

Švajcarac je do pobede došao za menje od sat vremena tako što je u oba seta posao završio sa po dva brejka, a da rivalu nije dao nijednu priliku da mu oduzme servis.

Federer je i u sedmom meču protiv bugarskog tenisera došao do ubedljive pobede i na taj način osvojio 97. titulu u karijeri.

- Neverovatno je, osećaj je fantastičan. Hvala svima koji su bili uz mene tolike godine, hvala vam zaista. Naravno, želim da čestitam i Grigoru, i nadam se da će se već večeras osećati bolje. Siguran sam da ćemo se viđati još. Zahvaljujem se i sponzoru turnira koji je sve vreme uz nas i pomagao nam je da se osećamo kao kod kuće, ovde su za naš igrače sjajni uslovi. Hvala sudijama i skupljačima lopti, to sam i ja nekada bio, i to mi je bio najveći motiv da uspem u karijeri. Nadam se da ćemo se videti još u Roterdamu - rekao je Federer pred dodelu pehara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading