ŠOK! NOVAK HOĆE DA BATALI TENIS?

Autor:

Sport

23.01.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković razmišlja o tome da batali tenis posle eliminacije od korejskog čuda Hjeonga Čunga u osmini finala Australijan opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković pozdravlja navijače u Melburnu

Čung je lakše nego što se očekivalo eliminisao srpskog asa sa 7:6, 7:5, 7:6 posle tri sata i 25 minuta igre, pa će se u borbi za polufinale sastati sa senzacijom trunira Amerikancem Tenisom Sangrenom.

NEIZVESNA BUDUĆNOST

Međutim, više od samog poraza brine Novakova izjava da je budućnost neizvesna i da će sve zavisiti od procene lekara i medicinskog tima. Jedno je sigurno, Đokovićev lakat ne može da izdrži najveće napore, što se ispoljilo već na prvoj ozbiljnijoj prepreci u Melburnu. Podsetimo, Srbin pre Australije nije bio u stanju da odigra nijedan pripremni turnir, a pauzirao je čak šest meseci zbog povrede lakta. Operacija nije bila opcija, jer su tako savetovali lekari.

- Nije bila operacija jer su me uveravali svi stručnjaci da u to vreme to nije bila najbolja opcija za mene. Da li će se to pojaviti kao mogućnost, ne znam. Očigledno moram da se konsultujem sada sa njima. Nisam ni blizu stoprocentnog zalečenja te povrede. Nažalost, pri kraju prvog seta je ponovo počelo malo da boli. Onda sam opet bio pod tim antiupalnim lekovima, koje nikako ne volim, ali sam na njima živeo godinu i po dana zbog ovoga, pa sam morao ponovo da ih konzumiram da bih izdržao ovaj turnir - rekao je Đoković i najavio dužu pauzu:

- Ali dobro, to je nešto što je normalno za sportiste na visokom nivou iako je ta hemija nešto što uvek ima neželjene nuspojave. Ali moram da pokušam da pronađem neko novo rešenje na duže staze. Da ne moram da se nalazim više u ovakvim situacijama da tražim rešenje od danas za sutra, to nije fer. Ne znam, videćemo. Možda je duža pauza ponovo preda mnom, moram da snimim i da vidim sve.

IMA ČUKU

Na kraju srpski as je morao sportski da prizna poraz momku koji ga je pobedio na đokovićevski način. Korejac je bio perfektan sa osnovne linije, izluđivao Noleta konstantnim defanzivnim bravurama. Bio je Đoković umesto Đokovića, igrao kao Novak u najboljim danima.

- Bio je bolji igrač na terenu, nema sumnje u to. Kad god je bio u problematičnoj situaciji, pronalazio je neverovatne udarce. Sve čestitke njegovom timu i njemu na izuzetnoj partiji. Bio je kao zid, želim mu svu sreću - izjavio je iskreno Đoković, koji je na kraju meča gestikulacijom ka Korejcu pokazao šta misli o njegovoj igri. Kucnuo je stegnutom pesnicom po Čungovom srcu kao da mu kaže - mali, baš imaš čuku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading