AGASI OPTIMISTA: Đoković može da osvoji AO, nema razloga da krijemo to!

Autor:

Sport

19.01.2018

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Novaka Đokovića, Amerikanac Andre Agasi izjavio je da je srpski teniser spreman za teške mečeve po velikoj vrućini na Australijan openu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Agasi i Đoković na treningu u Melburnu

Đoković je prva dva meča na turniru u Melburnu protiv Donalda Janga i Gaela Monfisa igrao po velikoj vrućini.

Srbin se na teren vratio posle polugodišnje pauze zbog povrede lakta.

- Oporavak nije nešto zbog čega brinem. Novak je fizičku u izvanrednom stanju i mogućnost oporavka koju poseduje zaista je neverovatna, za razliku od mene kada sam bio igrač. Priroda mu je dala takvo telo, a on ga čini dodatno "efikasnim" tako što ulaže mnogo truda. Granica do koje taj momak može sebe da gura... To je u mojim očima nešto unikatno - rekao je Agasi.

 

 

Američki trener je govorio i o novom načinu servisa Đokovića.

- Ako niste igrali dugo vremena, bilo šta što nije deo vaše igre može predstavljati izazov. Sa novim pokretom prilikom započinjanja poena, u kombinaciji sa pritiskom, velikim mečevima i spomenute pauze - to je bilo pravo vreme da se testira, da se što pre prođe kroz to, a biće samo bolji kako vreme bude odmicalo. Bilo je dovoljno vremena da testira takav servis, da mu postane prirodan. Mislim da će biti sve bolji, ima kapacitet da dodatno napreduje - naveo je Agasi i dodao:

- Kada se vratite na teren, i pored činjenice da je povreda dobrim delom zalečena - ili je barem u toj fazi da pruža minimalnu nelagodnost - određeni mišići nisu bili pod ovakvim naporima po tri, četiri sata uzastopno. Upravo zbog toga je u četvrtak bio odličan dan. Prosto, jer ako se oporavi od svih tih napora, njegovo telo će brže 'pamtiti'". 

Agasi je ponovio da sa Đokovićem sarađuje bez finansijske nadoknade.

- Nemam nikakvu ličnu dobit od saradnje s njim, pa čak ni plaćene troškove, da budem u potpunosti iskren. Ukoliko ne mogu da mu pomognem, spakovaću se i otići. Ali, ako mogu da mu pomognem onda ću to i uraditi. On je znatiželjna duša, neko ko je stalno u poteri za istraživanjem novih stvari kod sebe. On i u ovom delu karijere, posle svega što je postigao, i dalje svakog dana želi da uči i raste, što ja izuzetno poštujem. Opet, potpuno iskreno – ne verujem da sam ja odabrao da budem deo svega ovoga, već verujem da sam "izabran". Takav sam čitavog života, pratim svoje srce i svetlost koja mi ukazuje na puteve u koje bi trebalo da uložim svoju energiju i ja joj veruje - istakao je Agasi.

Đoković je u karijeri šest puta osvojio Australijan open, a Agasi veruje da Srbin može ove godine da stigne do trofeja u Melburnu.

- Može da osvoji turnir, nema razloga da krijemo to. Neko mora da dobije tri seta protiv njega, a to je jako, jako teško - zaključio je Agasi.

Đoković će u subotu igrati protiv Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading