(VIDEO) Federer blistao na startu Australijan opena, a onda zabavljao navijače sa holivudskim komičarem

Autor:

Sport

16.01.2018

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo prvog grend slem turnira sezone, Australijan opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Farel i Federer

Federer je u prvom kolu pobedio Aljaža Bedenea 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:3. Švajcarac je nastavio niz pobeda u prvom kolu turnira u Melburnu koji traje 15 godina.

Švajcarac će u drugom kolu igrati sa nemačkim teniserom Jan-Lenardom Štrufom. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Mnogo sam radio u teretani. Bio sam na mnogo odmora tokom celog života. Zato mi je telo tako dobro. Uvek sam sanjao da dugo igram. Nisam očekivao da ću se ove godine vratiti kao branilac titule, ali uživam u tome - rekao je Federer posle meča u razgovoru sa američkim komičarem Vilom Farelom.


Federer je prošle godine osvojio Australijan open, pošto je u finalu pobedio Rafaela Nadala. Ova dva tenisera su prošle sezone osvojila po dva grend slema.

- Za tango je uvek potrebno dvoje, a sa Rafom je prošla godina bila epska. Zvezde su nam se poravnale, bilo je posebno. To mi je ubedljivo omiljeni turnir iz prošle godine - dodao je Federer. 

Najveće iznenađenje u drugom kolu Australijan opena napravio je Slovak Lukas Lacko, koji je pobedio Miloša Raonića sa 3:1 u setovima.

Nemac Miša Zverev je predao meč Hujong Čungu pri rezultatu 2:6, 1:4. Ostali favoriti bili su sigurni.

Favoriti u ženskoj konkurenciji su opravdali očekivanja, poput Marije Šarapove, koja je maksimalnim rezultatom pobedila Tatjanu Mariju 6:1, 6:4. Međutim, najveće iznenađenje je pobeda Andree Petković na Petrom Kvitovom 6:3, 4:6, 10:8.

Prošle su, između ostalih, još Anđelik Kerber, Lucija Šafarova, Jelena Vesnina, Džoana Konta, Karolina Pliškova i druge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading