OTKRIVENO ŠTA JE NOVAK RADIO NA PIRAMIDAMA I U TUNELIMA: Nole meditirao u utrobi majke Zemlje!

Autor:

Sport

26.10.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (33) spreman je za taktički obračun s Rafaelom Nadalom. Najbolji teniser sveta danas će protiv prijatelja Filipa Krajinovića započeti nastup u Beču i sakupljanje bodova kako bi ostao na vrhu ATP liste do 8. marta i započinjanjem 311. nedelje srušio rekord Rodžera Federera.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Semir i Novak

Nole je baterije posle incidenta na US openu i debakla u finalu Rolan Garosa punio u Bosni i Hercegovini i u Beogradu, a njegov domaćin na bosanskoj piramidi Semir Osmanagić otkrio je šta je naš as u društvu supruge Jelene tačno radio tokom četiri dana boravka u Visokom i Sarajevu. Posebno se osvrnuo na obilazak tunela Ravne ispod piramide.

SIGURAN I ZAŠTIĆEN

- Kada uđete u tunele, a mi smo očistili više od 2,5 kilometara, vi ste duboko u utrobi majke Zemlje, stotine i stotine metara. Nema struje, nema zvuka, nema ljudi i osećate se zaista potpuno sigurno i zaštićeno, tako da se vrlo lako može utonuti u stanje potpune opuštenosti, relaksacije i meditacije. Postoji mnogo različitih tehnika meditacije, obično prvi put su bile moje vođene meditacije, drugi put smo sve proveli u miru i bez vođenja. Mislim da se Novaku veoma dopalo i da će opet dolaziti - otkrio je Osmanagić u razgovoru na Jutjub kanalu Balkan info.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

On je dodao da su na meditacije išli i u muzej u dolini sunca, kao i u prolećnom parku. O tome je već bilo informacija jer je Đoković uslikan kako hoda bos po kamenju, što je tvorac projekta "Bosanska piramida sunca" želeo da pojasni.

 

- Jedna od naših instalacija se zove vodena staza za masažu stopala. To je 25 metara duga staza sa kamenčićima gde smo pustili hladnu vodu i zaista kada hodate bosi, izujete se, uz one kamenčiće i vodu imate bolju cirkulaciju. Bolja cirkulacija - zdraviji smo. I naravno bez gume, nemamo nikakve posrednike između nas i naše majke Zemlje, ništa ne može da bude osvežavajuće i zdravije - dodao je Semir.

BRITKA SABLJA NA DAR

Osmanagić se najboljem teniseru sveta još jednom zahvalio na poseti, ali i na poklonu koji je dobio - reketu kojim je igrao finale Rolan Garosa protiv Nadala.

- Krećemo u Visoko iz hotela u Sarajevu, a Novak silazi i nosi reket. Kaže, to je poklon za mene i šali se kako je to njegova britka sablja. Razmišljao sam šta ja njemu da poklonim. Dao sam mu jedan od mojih šešira. On je meni dao polovni reket, ja sam njemu dao polovni šešir - nasmejao se Osmanagić.

 

RepublikaFoto: printscreen/instagram

Tuneli su kuća Novakove duše

Govoreći o detaljima Đokovićeve posete Visokom, Osmanagić se osvrnuo i na Noletove izjave koje je dodatno protumačio.

- Od Novakove prve posete letos mnogi se sećaju njegovih izjava, a tri su vrlo jake. Prva je bila da "ako postoji raj na zemlji, onda je to ovde u Visokom". Druga je bila "da je obišao dosta energetskih mesta na planeti, ali da je ovo najjače", uz Rtanj, naravno. A treća je bila "da su bosanske piramide, tuneli i energija tih misterioznih praistorijskih prolaza kuća njegove duše - rekao je Osmanagić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading