Pilić otkriva: Nole je bio mrtav pre meča, pašće osveta Nadalu u Parizu!

Autor:

Sport

21.05.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković proslaviće sutra 32. rođendan, ali mu Rafael Nadal za poklon nije dao tron kada su u pitanju masters titule (34:33 za Rafu). Španac je u finalu Rima igrao kao u transu i slavio sa 6:0, 4:6, 6:1, ali uslovi na terenu nisu bili fer.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Pilić

Srbin je do 54. međusobnog duela bio na terenu čak dva sata i 16 minuta više od Španca, pritom je imao nekoliko sati manje za odmor pred finale. Zbog toga jedan od prvih Noletovih trenera Nikola Pilić u razgovoru za Srpski telegraf kaže da smatra da ovaj poraz nije pravo stanje stvari.

PAKLENA ORGANIZACIJA

- Finale sam gledao sa legendom jugoslovenske košarke Petrom Skansijem i već posle nekoliko minuta sam mu rekao: "Pero, Novak ovo ne može dobiti". On je igrao protiv moćnog Del Potra i nikad raspoloženijeg Švarcmana, a onda je došao na megdan Nadalu posle gotovo neprospavane noći jer zbog konferencije, masaže i obroka sigurno nije legao pre tri, četiri sata iza ponoći. Špancu je preostalo samo da iz pune puške puca u rivala, koji je praktično već bio mrtav. Zato ono na terenu nije bilo ni fer borba ni pravo stanje stvari. Gubio je Đoković i ranije od Rafe, gubiće i u budućnosti, ali organizatori turnira su mu unapred napravili pakao - istakao je Pilić.

ŠESTA BRZINA

RepublikaFoto: Tanjug
Večito rivalstvo

Već sledeće sedmice teniseri se sele na Rolan Garos, na kojem je Španac sa 11 titula favorit za osvajanje pehara, ali iskusni hrvatski stručnjak upozorava da Đokovića niko ne sme da potceni.

- Možemo govoriti o osveti za Rim jer ako se sretnu, to će opet biti u finalu. Ako Novak sačuva snagu do tog meča i bude u šestoj brzini, šanse su im podjednake u fer borbi - naglasio je Pilić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading