Novak počistio Frica!

Autor:

Sport

18.04.2019

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale trećeg turnira iz ATP serije 1000 u sezoni. Srpski as je u trećoj rundi turnira u Monte Karlu nadigrao Amerikanca Tejlora Frica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Teški, vetroviti uslovi smetali su obojici tenisera, pogotovo prilikom servisa. Ipak, u prva četiri gema igrači su uspevali da zadrže svoj početni udarac. Novak je iskoristio Fricovu dekonstraciju u petom gemu i napravio brejk, a potom je uveo Amerikanca u ritam koji mu apsolutno odgovara. Ipak, Đoković je ponovo pokazao oscilacije u igri, pa je pretrpeo brejk pri rezultatu 5:2. Najbolji teniser sveta je uzvratio istom merom u narednom gemu, pa je prvi set okončan nakon 40 minuta igre.

Đoković je zaigrao agresivnije u drugom setu i bilo je jasno da Fric više nema šta da traži u ovom meču. Nizali su se poeni i gemovi na kontu srpskog asa, koji je igrao sve bolje us vim segmentima, i Fric je položio oružje nakon jednog časa i sedam minuta igre. O odnosu snaga u drugom setu govori činjenica da je Fric sa terena ispraćen bez ijednog osvojenog gema.

Protivnik Đokovića u četvrtfinalu biće Rus Danil Medvedev, koji se nakon velike borbe u tri seta (6:2, 1:6, 6:4) nadmašio Grka Stefanosa Cicipasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading