Nole mu je NOĆNA MORA: Federer ponovo potkačio Đokovića!

Autor:

Sport

20.03.2019

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je još jednom iskoristio priliku da omalovaži Novakove neverovatne uspehe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer i Novak

Đoković ima priliku da po drugi put u karijeri osvoji četiri Grend slema u nizu. Ipak, Švajcarac je u izjavi za  "Sport 360" rekao da je u današnje vreme daleko lakše ostvariti takav rezultat nego ranije.

- Nije tajna da je u današnje vreme lakše učiniti to nego što je pre bio slučaj. I tu se ne radi samo o Novaku, to pomaže i Rafi, meni, ili bilo kojem drugom igraču. Jednostavno, danas su podloge znatno ujednačenije. Pre ste imali izuzetno brze travnate podloge i veoma sporu šljaku, razlika je bila neverovatno velika, pa je bilo jako teško učiniti ono što je Borg uradio, kada je nanizao Rolan Garos i Vimbldon. Igra je bila drugačija. Morao si da igraš servis-volej na travi, danas to nije neophodno da bi osvojio Vimbldon, smatra Federer.

On nikad u karijeri nije uspeo da osvoji četiri Grend slema u nizu, kao ni Nadal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Moraš još da vežbaš Rodžere da bi bio kao Novak

- I ja sam tako osvojio tri turnira i igrao finale u četvrtom, i Rafa je bio blizu da uspe u tome. Novak je to uspeo jednom, možda će sad ponovo uraditi isto. Sve to pokazuje da je sad moguće uspeti u tim stvarima. Uprkos svemu, to što je Novak uradio neverovatan je uspeh.

Inače poslednji teniser koji je pre Noleta uspeo da osvoji četiri Grend slema u nizu bio je Rod Lejver daleke 1969. godine što je još jedan pokazatelj koliki je rezultat napravio Đoković

Mi Novaku želimo da osvoji sve Grend slem turnire do kraja sezone, a Rodžeru da "uživa" u dominaciji najboljeg tenisera sveta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading