Amerikanke uglas: Novak je najbolji!

Autor:

Sport

17.02.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polemika oko toga ko je najbolji teniser sveta svih vremena traje godinama, a sigurno neće biti zaključena bar još neko vreme, iako mi navijamo da to bude srpski as, Novak Đoković, sve nas je više. Nekadašnje teniske kraljice Kris Evert i Lindzi Devenport su još jedne u nizu koje su skinule kapu i proglasile ga za najvećeg svih vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta

Novak je u ovom trenutku vlasnik tri uzastopna Gren slem trofeja, a ako osvoji i predstojeći Rolan Garos, ponovo će biti jedini u svojoj generaciji koji je držao sva četiri najveća trofeja istovremeno u rukama.

- Đoković je igrao na Australijan Openu kao da nije bio ljudsko biće. Nikada nisam videla nekog sa takvim mentalnim fokusom, toliko odlučnosti na terenu. Bio je iznad Nadala, iako je i on sjajan u tim kategorijama. Sa još dve-tri ovakve godine, Novak bi nadmašio i Nadala i Federera. Ja sam veliki Rodžerov fan, ali nisam optimista da može da osvoji još neki Gren slem- priznala je Kris Evert.

Za Lindzi Devenport osvajanje Rolan Garosa bi podiglo Novaka Đokovića na mesto gde bi bio nedodirljiv za konkurenciju.

- Ostala dvojica (Federer i Nadal), za razliku od Đokovića, nikada nisu bila istovremeno vlasnici sva četiri Gren slema. A, Novak je na korak od toga da ponovi taj ogromni uspeh- poručila je Devenportova.

Najbolji teniser sveta je na zasluženom odmoru pred početak američke turneje, koja će startovati mastersom u Indijan Velsu 7. marta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading