Kad počne Mundijal, sve ostalo je nevažno: CEO URUGVAJ STAJE U VREME IGRANJA REPREZENTACIJE NA SP!

Autor:

Sport

10.06.2018

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je najbolji primer koliko se u Urugvaju voli fudbal i nacionalna selekcija. Mečevi "urusa" u Rusiji biće događaj od najvećeg nacionalnog značaja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Urugvajci su veoma pasionirani ljubitelji fudbala

Sve školske ustanove u Urugvaju su potvrdile da će u vreme odigravanja utakmica njihovog nacionalnog tima u Rusiji nastava stati i da će se nastaviti tek po odsviranom poslednjem sudijskom zvižduku.

Univerzitet u Montevideu je najavio da će obustaviti sva predavanja dok Suarez, Kavani i ostali budu na terenu.

- Evidentno je da nas Urugvajce sport, a pogotovo fudbal definiše. Time stvaramo osećaj jedinstva koji je danas sve ređi. Jedna od naših misija je da obratimo pažnju na te vrednosti - izjavio je dekan Katoličkog univerziteta u dopisu koji je poslat svim studentima.

Urugvajci očekuju dobar rezultat njihove ekipe u Rusiji. Podsetimo, Urugvaj nastupa u grupi A zajedno sa domaćinom Rusijom, Egiptom i Saudijskom Arabijom, a prvu utakmicu igra protiv "faraona" 15. juna u Jekaterinburgu (14 sati).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading