BRAVO: Semiz Pinja Aličić juniorski šampion Evrope u boksu

Autor:

Sport

16.10.2018

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je dobila juniorskog šampiona Evrope u boksu! Reč je o Semizu Pinji Aličiću, juniorskom reprezentativcu naše zemlje u bantam kategoriji.

RepublikaFoto: Promo foto

Pinja je napravio pravu senzaciju u ruskom gradu Anapi gde je održano Prvenstvo Evrope za juniore 2018. stigavši do zlata. U borbi za pobedničko postolje srpski mladi bokserski as savladao je izuetno teškog protivnika iz Bugarske Radeva Jasena i time doneo našoj zemlji zlato nakon dugogodišnjeg posta.

Naši boks orlići briljirali su u Anapi. Pored Šapčanina Pinje do medalja su stigli Nišlijka Nina Stajković koja je osvojila srebro, i dva bronzana borca Omer Beli Ametović i Ognjen Đurđev.

Za samo godinu velikog rada, reda i posvećenosti boks u Srbiji je procvetao. Najbolji dokaz za tu konstataciju su medalje koje su u proteklih deset dana iskovali reprezentativci Srbije na međunarodnoj sceni i to što su posle dugog niza godina srpski bokseri počeli su da donose medalje za našu zemlju.

Led su probili seniori na čuvenom turniru u Minsku, na jednom od najjačih ex SSSR turnira, gde su osvojene dve bronze (Damjan Grmuša i Nikola Stevanović) i srebro koje je iskovao naš najbolji teškaš Vladan Babić, koji je izgubio u finalu od svetskog šampiona. Nakon Minska usledila je žetva medalja u Anapi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading