MIK GAZI OČEVIM STOPAMA! Da li će Šumaherov sin sesti u Ferarijev bolid?

Autor:

Sport

15.09.2018

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Ferarijeve F1 ekipe Mauricio Arivabene kaže da je još rano govoriti o mogućnost i da sin Mihaela Šumahera Mik sedne u bolid te ekipe, ali naravno je dobrodošao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mik Šumaher je dobrodošao u Ferari!

Mik Šumaher vozi trenutno svoju drugu sezonu u evropskoj Formuli 3. Posle debitantske sezone 2017, u aktuelnoj se bori za titulu i trenutno je drugi u generalnom plasmanu sa 261 bodom.

Iako Mik ima tek 19 godina, uz pokazani potencijal logično je da se postavlja pitanje da li za njega ima mesta u timu u kom je njegov otac osvojio pet šampionskih titula. 

- Što se tiče Mika Šumahera najvažnija stvar je da treba da ga pustimo da se razvija i da raste bez pritiska. Poslednji rezultati su veoma veoma dobri i želimo mu veliku karijeru. Sa takvim imenom koje je ispisalo istorijske stranice Ferarijeve istorije mislim da su mu vrata u Maranelu uvek otvorena naravno, ali to je odluka porodice Šumaher- rekao je šef Ferarijeve ekipe Mauricio Arivabene.

Šef Feraririja smatra da mlade vozače generalno ne treba forsirati i da će vreme pokazati svoje.

- Pustite te momke da se zabavljaju. Uvek ponavljam mladim vozačima da budu fokusirani, koncentrisani ali da se u isto vreme zabavljaju i da rastu polako. Onda ćemo videti šta će biti u budućnosti. Kako možete da, u Maranelu, kažete ne takvom imenu- rekao je Arivabene.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading