Borković: Konkurencija jaka, želim među najboljih pet

Autor: Tanjug

Sport

24.03.2018

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković izjavio je da je u žestokoj konkurenciji koju će imati u novoj sezoni takmičenja TCR Evropa nezahvalno pričati o ciljevima, ali da će pokušati da iznad granica mogućnosti zauzme neko od prvih pet mesta.

RepublikaFoto: Tanjug/Tanja Valič

Borković je odlučio da iz prošlosezonskog WTČ-a pređe u evropski TCE šampionat i bori se za najviši plasman i pobednička postolja.

- Pričanje o ciljevima je uvek nezahvalno. Svaki sportista želi da bude šampion, ali kad je jaka konkurencija teško je očekivati najbolji rezultat. Imam podršku svih koji učestvuju u ovom projektu i dajem sve od sebe. Nadam se da ću uz 110 posto borbe i vožnje iznad svoje fizike moći da izborim jedno od prvih pet mesta - izjavio je Borković .

Prema njegovim rečima belgijska staza Spa-Frankošamp ima veliki značaj jer izaziva ogroman adrenalin zbog najpoznatije krivine, od koje strahuju mnogi trkači.

- Sve trke su značajne, ali izdvojio bih stazu Spa-Frankošamp. To je hram automobilizma i najbolja staza na svetu, jer ima najpoznatiju krivinu na svetu sa velikim nagibom koji izaziva knedlu u glru. Ukoliko je ne pređete može se dogoditi težak udes. Ova staza u meni budi najviše adrenalina, a od ostalih bih izdvojio Moncu i Katalunju u Barseloni - rekao je Borković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading