Poznati neurohirurg tvrdi: ŠUMAHER SE NIKADA NEĆE OPORAVITI!

Autor:

Sport

19.03.2018

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski neurohirurg Kolin Šif, koji ima višedecenijsko iskustvo u ovoj medicinskoj sferi, tvrdi da na osnovu svih simptoma bivšeg šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera smatra da se Nemac neće nikada u potpunosti oporaviti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šumahera je skijanje skupo koštalo

- Priroda njegove povrede i informacije koje imamo sugerišu na to da je njegov mozak pretrpeo ogromnu štetu. Kao posledica toga on ne funkcioniše kao mozak ostalih ljudi. I što je duže u takvom stanju sve teže je očekivati poboljšanja. Dakle, situacija se sigurno neće popraviti - naveo je u razgovoru za AP Šif.

On veruje da Šumaher ne može da razgovara, ali da ima posebnu vrstu komunikacije sa članovima njegovog okruženja.

- Siguran sam da on može da razgovara, ali sigurno postoji način da pokaže svojima najbližima kada se oseća dobro, a kada ne - rekao je Šif i dodao da bez obzira na to koliko teška povreda mozga bila, pacijanti sa tim problemima mogu da osete i čuju što je prijatno stimulativno okruženje.

Šif tvrdi da Šumaher nikada vise neće biti isti.

- Šumaher nikada više ne može u potpunosti da se oporavi. Prvenstveno neurološki, a zatim i zbog toga što je jako dugo u takvom stanju. Izgubio je najveći deo mišića, a čak i da otvara oči i govori, došlo bi do gubitka pamćenja, što utiče na njegovo ponašanje i kognitivne funkcije. On više ne može da bude ista osoba i uzimajući u obzir njegovo stanje, svaka minimalna stvar koju uspeju u njegovoj okolini da naprave uz pomoć raznih medicinskih pomagala, pre svega elektronskih uređaja, je neka vrsta oporavka.

Na drugoj strani direktne proverene vesti o Šumaheru stižu samo od njegovog portparola Sabine Kem, koja se oglasila pre dva dana nakon brojnih poruka navijača širom sveta upućenih bicšem šampionu pred start nove sezone Formule 1.

- Porodica Šumaher zaista ceni podršku navijača koju dobija sve vreme. Ljudi stvarno uviđaju i razumeju da vesti o Mihaelovom zdravstavenom stanju ne treba javno da se dele - navela je Kem u razgovoru za AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading