MRAČNE PROGNOZE LEKARA: Šumaher se nikada neće oporaviti!

Autor:

Sport

19.03.2018

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni britanski neurohirurg Kolin Šif izjavio je da ne postoje nikakve šanse da se legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher oporavi.

 

Šumaher se povredio krajem 2013. na skijanju u Francuskoj

Šumaher se oporavlja od teških povreda glave zadobijenih posle nesreće na skijanju u francuskim Alpima 29. decembra 2013. On je neko vreme proveo u komi, a trenutno se nalazi u svom domu u Švajcarskoj.

Sedmostruki šampion Formule 1 sada se nalazi u porodičnom okruženju, uz celodnevnu lekarsku negu. Supruga Korin izdvaja ogromna materijalna sredstva za njegovu rehabilitaciju.

Međutim, njegova porodica ne želi da otkrije u kakvom je stanju legendarni Šumaher.

Kolin Šif, koji nikada nije lečio Šumahera, izjavio je da ne veruje u oporavak slavnog Nemca.

- Priroda povrede i informacije koje imamo sugerišu da je njegov mozak pretrpeo veliku štetu. Kao posledica toga, njegov mozak ne funkcioniše kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanje. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti - rekao je Šif i nastavio:

- Za njega je svaki napredak - oporavak. Gotovo je sigurno da ne može da razgovara. Možda je u stanju da pokaže neka osećanja - da je nesrećan ili da mu nije ugodno. Ili možda može da gleda svoju decu ili sluša muziku, ali potpuno se ne može oporaviti. Dugo je u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i da je otvorio oči i počeo da govori, došlo bi do gubitka pamćenja. On više ne bi bio ista osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading