Sukno uspešno operisan

Autor:

Sport

16.03.2018

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanično najbolji vaterpolista sveta za 2017. godinu Sandro Sukno uspešno je operisan u Americi, objavio je Vaterpolo savez Hrvatske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sandro Sukno

Sukno je  operisao srce u Klivlendu, a zahvat je, kako se navodi, obavio jedan od najboljih svetskih kardiohirurga dr Nikolas Smedira.

Kapiten hrvatske reprezentacije, koji je nedavno proglašen za najboljeg na svetu u 2017. godini i koji je bio najbolji igrač reprezentacije Hrvatske koja je stigla do zlata na Svetskom šampionatu u Budimpešti, u oktobru je na redovnom lekarskom pregledu otkrio da postoji problem sa radom srca. Italijanski stručnjaci su na osnovu detaljnih analiza smatrali da je karijera Sandra Sukna završena i da bi dalje bavljenje sportom moglo da mu ugrozi život.

Čelnici Pro Reka su ponudili Suknu da bude asistent u ekipi, ali je Sukno odbio ovu opciju jer je želeo i želi da nastavi da igra. Usledio je pomalo neočekivan potez. Raskid ugovora.

RepublikaFoto: youtube.com/DubrovnikTV.net
Sandro Sukno

Da li će operacija u Klivlendu omogućiti Suknu da se vrati u bazen što želi iz sveg srca, ili će ipak morati da završi karijeru biće poznato posle procesa rehabilitacije. U svakom slučaju svi koji vole vaterpolo i svi koji vole sport voleli bi da asa kakav je Sandro Sukno ponovo vide u bazenu.

Tokom bogate karijere Sukno je sa reprezentacijom osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Londonu i srebro na Olimpijskim igrama u Riju. Osvojio je zlato, srebro i tri bronzane medalje na planetarnim šampionatima. Ima zlato sa Evropskog prvenstva i srebro sa finalnog turnira Svetske lige. Što se klubova tiče branio je boje Juga, Primorja i Pro Reka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading