Vetar odložio nastup srpskih olimpijaca!

Autor:

Sport

11.02.2018

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vremenski uslovi u Južnoj Koreji toliko su loši da je trka u spustu za skijaše morala da bude odložena, što znači da ćemo na nastup naših Marka Vukićevića i Marka Stevovića morati još da čekamo.

RepublikaFoto: OKS
Naši olimpijci još uvek bez nastupa u Pjongčangu

Novi spust je zakazan za četvrtak, 15. februar, tako da je veleslalom za muškarce pokeren za 24 sata i voziće se u petak.

Posle čekanja od nekoliko časova, sudije su zabranile da se trka održi zbog jakih udara vetra koji su iznosili oko 72 kilometara na sat. Kada se to ukombinuje sa prosečnom brzinom skijaša na stazi od 150 km/h jasno je da bezbednosni uslovi za održavanje trke nisu ispunjeni. Gondola koja je prevozila skijaše na vrh brda povijala se pred naletima vetra, a temperatura je iznosila -18 stepeni Celzijusa.

Iako je bezbednost takmičara na prvom mestu, pitanje je kako će organizatori uspeti da uglave trku u novi raspored, koji je poprilično popunjen do kraja igara. Pored ovoga, naši takmičari su planirali da im spust posluži kao neka vrsta treninga pred alpsku kombinaciju koja je na redu u utorak. Spust u kombinaciji se, istina, vozi na drugoj, kraćoj stazi, više zaštićenoj od vetra, ali je prilika propuštena.

Za nekoliko dana u disciplini spusta u veleslalomu treba da nastupi i naša Nevena Ignjatović.

- Hladnoća može da se pobedi. Samo se dobro obučete i ne razmišljate. Iskreno, već smo se navikli na “debeli” minus. Vetar je druga priča - izjavila je Nevena povodom ovih događaja za "Blic".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading