CVETKOVIĆ: Verujem u ovaj tim. Idemo da pobeđujemo!

Autor:

Sport

17.01.2018

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković istakao je da je naš nacionalni zasluženo došao do druge faze Evropskog prvenstva u Zagrebu.

RepublikaFoto: rss.org.rs
Cvetković sa srpskim rukometašima

Srbija je u prvoj fazi EP igranoj u Splitu izgubila od Hrvatske i Švedske, a pobedila je Island. Naša selekcija nije prenela nijedan bod u drugu fazu EP gde će igrati protiv Norveške, Francuske i Belorusije.

- Došli smo do Zagreba, još se nisu slegli svi utisci. Idemo da pobeđujemo. Zasluženo smo došli do druge faze, dali sve od sebe, a pogledala nas je i sreća. Verovatno je razlog i to maksimalno davanje. Sada smo neoptereceni, ali željni da napravimo još nešto dobro - rekao je Cvetković, a prenosi sajt RSS

Naša selekcija će u četvrtak igrati protiv Norveške.

- Znamo da nas čekaju svetski vicešampioni i šampioni. Svesni smo njihove snage, ali tražićemo mogućnost da napravimo korak više u odnosu na sve ovo. Probaćemo da nađemo način da pobedimo i te rivale, zašto da ne? - poručio je selektor Srbije.

On je pohvalio Milana Jovanovića.

- U poslednjem tajm-autu pravio sam akciju za Jovanovića, ali sam odustao u poslednji čas, setivši se mog iskustva sa Olimpijskih igara u Moskvi. Bio sam u njegovim godinama, kada su me stariji igrači gurnuli u nešto za šta nisam bio pripremljen. Dali su mi da šutnem dva sedmerca protiv SSSR u borbi za finale i promašio sam. Ti momenti me i dalje proganjaju, ostali su trauma u mom životu. Ponekad se i sada budim sa tim momentima. Nisam hteo da Milan, koji je bez greške odigrao, dođe u situaciju da proživi ono što proživljavam čitav život. U tim momentima bilo mi je bitnije da njega sačuvam, nego da dobijem utakmicu na taj način. Odgovornosg su preuzeli najiskusniji igrači. To tako treba. Ne gledam učinak, gledam želju tih momaka da dođu na ovo Evropsko prvenstvo i pruže maksimum. Ne može niko da kaže da se nisu borili. To je sport. Greši se, igra se dobro. Apsolutno stojim iza svakog igrača na ovom Evropskom prvenstvu. Pred nama je veliko iskustvo, veliki izazov. Postoji velika želja da još nešto dodamo do kraja. Verujem u ovaj tim i ovaj trenutak. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe - rekao je selektor Srbije.

Srbija će za sedam dana odigrati tri meča.

- Svaki sat nam je dragocen za odmor i oporavak. Dobro je što je tako. Imaćemo dovoljno vremena, a vreme radi za nas - istakao je Cvetković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading