Laureus nominacije: Ronaldo. Federer, Serena, Golden Stejt...

Autor:

Sport

16.01.2018

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laureus fondacija je objavila nominacije za prestižne sportske nagrade, a na vrhu liste kandidata su Kristijano Ronaldo, Luis Hamilton i Kris Frum. Dame predvode Amerikanke Alison Feliks, Serena Vilijams i Mikaela Šifrin. U konkurenciji ekipa su španski Real, Golden Stejt i Nju Ingland Petriotsi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Prošle godine portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo osvojio je četvrti put Ligu šampiona i peti put dobio "Zlatnu loptu". Hamilton je četvrti put osvojio šampionat Formule 1, a dok je biciklista Kris Frum pobedio na Tur d' Fransu i Vuelti. U konkurenciji muškaraca su i britanski atletičar Mo Farah i teniseri Rodžer Federer i Rafael Nadal. Ukoliko Federer bude proglašen za najboljeg to će mu biti peti put da ponese ovu laskavu titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer i Rafa

Za titulu najbolje sportistkinje u izboru Laureusa, pored tri Amerikanke (Serena Vilijams, Mikaela Šifrin i Alison Fleiks) pretenduju i španska teniserka Garbinje Muguruza, južnoafrička atletičarka Kaster Semenja i američka plivačica Keti Ledecki. 

Nominovani za najbolji tim godine su teniska reprezentacija Francuske koja je 2017. osvojila Dejvis kup, španski fudbalski klub Real, šampioni NBA lige Golden Stejt Voriorsi, šampioni NFL karavana Nju Ingland Petriotsi, novozelandska reprezentacija u jedrenju i nemački Mercedes, koji je u kategoriji konstruktora četvrti put u nizu osvojio šampionat Formule 1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Golden Stejt Voriorsi

Osim u ove tri kategorije Laures će proglasiti najboljeg sportistu paraolimpijca, povratak godine, momenat godine i najboljeg u alternativnim sportovima.

Laureus nagrade se dodeljuju od 1999. uz učešće nekoliko generalnih partnera, poznatih svetskih kompanija, a pored sportskih medija koji odličuju o užem izboru konačnu odluku donosi 50 članova akademije uglavnom penzionisanih sportista.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading