Nenadić grmi: VIŠE NAS POŠTUJU U INOSTRANSTVU NEGO OVDE!; Cvetković: Daleko smo od ozbiljnih reprezentacija

Autor:

Sport

15.01.2018

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor rukometaša Jovica Cvetković je pred odlučujući duel na EP u Hrvatskoj protiv Islanda izjavio da su loši rezultati na prvenstvu donekle i opravdani zbog velikih problema sa povredama u timu.

RepublikaFoto: Starsport
Naši rukometaši se nadaju da će pronaći dovoljno motiva za meč protiv Islanda

- U kvalifikacijama nismo nijednom igrali kompletni i došli smo do toga da ne može da igra Vujin, za Vujića još ne znamo da li će igrati. A i da igra nije trenirao 10 dana...Stvarali smo šanse, ali nismo imali efikasnost. Pored svih muka, partija protiv Švedske je najzrelija - istakao je Cvetković.

Naš selektor je imao puno reči hvale za Island i naglasio da ova zemlja ima sistem koji već duži niz godina daje rezultate na velikim takmičenjima.

- Sve što Island radi stvaraju godinama. U kojim uslovima smo radili poznato je svima. Velika je stvar što smo se našli na EP, to je činjenica. Skloni smo da očekujemo više nego što je realno i sa tim moramo da živimo. Daleko smo od ozbiljnih reprezentacija, jedna Belorusija devet godina ima istu generaciju i ulažu u njih i zadovoljni su kad se nađu na EP. Kolika je Srbija, a kolika Belorusija. I u kojim uslovima oni rade, a u kojim mi. Treba i mi da budemo zadovoljni učešćem znajući u kom stanju se nalazi rukomet u Srbiji. Ne treba da se zatvarju oči, treba da se poradi, mnogo problema imamo. Sistema nema, treba da se radi na stvaranju igrača - rekao je Cvetković.

Selektor je istakao za kraj da klubovi prave problem rukometašima kad se odazovu na pozive nacionalnih selekcija.

- Nemojte da se iznenadite ako se još neko javi i kaže da ne želi da igra za reprezentaciju. Klubovi ne dozvoljavaju da igraju za reprezentaciju...

Petar Nenadić, koji je najavio povlačenje iz reprezentacije posle ovog prvenstva, poručio je kritičarima da bi trebalo da više cene trud njega i njegovih kolega koji se redovno odazivaju pozivima selektora.

- Svi ti koji nas prozivaju neka preuzmu dresove i igraju oni. Najlakše je otići kući i ne probati, niko od nas nije došao da gubi vreme da svoje ime i reputaciju koju je stekao u inostranstvu narušava. Više nas cene tamo nego ovde to je najstrašnije, verovatno smo to i zaslužili - ogorčen je medijskim tretmanom Nenadić.

Naš rukometaš je i pored svega poručio da će za meč protiv Islanda svi biti veoma motivisani, ali da je problem velika emotivna i fizička ispražnjenost kod većeg dela igrača.

- Verujemo želimo, daćemo sve od sebe. Izgledalo bolje nego protiv Hrvatske posle Švedske, možda se sve preokrene u našu korist. Ne znam šta se događa... Na aparatima sam, fizički i emotivno sam došao ispražnjen.  Nekad samo motivacija nije dovoljna, ne bežim od toga da nisam na najvišem nivou. Budim se ujutru i mogu da se pogledam u ogledalu jer sam dao maksimum - zaključio je Nenadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading