NIKOLU JOKIĆA NISU ZAVELA SVETLA VELIKOGA GRADA: MOJ JE SOMBOR LEPŠI OD LAS VEGASA

Autor:

Sport

22.09.2018

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji je osećaj kad si kod kuće. Nekome su to i Bahami, ali meni je u mom mestu najprijatnije, kaže košarkaš Denvera.

RepublikaFoto: AP/Tanjug/Frank Franklin Li
Nikola Jokić

Selo moje lepše od Pariza, lepo izdaleka, još lepše izbliza. Kao po stihovima Radeta Jorovića rezonuje srpski NBA košarkaš Nikola Jokić.

Nedavno je sa Denverom potpisao petogodišnji ugovor, vredan 148 miliona dolara, ali našeg centra nije opio novac, kao ni svetla velikih američkih gradova u kojima igra. Naprotiv, njemu je najlepše na rodnoj grudi.

- Najlepši deo sezone je kad si kod kuće. Nekome su to Las Vegas i Bahami, a meni moj Sombor. Dobar deo leta sam proveo kod kuće sa porodicom, prijateljima i drugarima. Igrao sam i odbojku na pesku, volim sport svake vrste - otkrio je Jokić.

PUSTIO KORENJE

Sa Somborom u srcu srpski centar krči sebi put u SAD. Košarku je, kaže, i zavoleo zbog najboljih svetskih igrača, koje je na televiziji gledao u ranom detinjstvu. Da li će njihovu slavu dostići, ne zna, ali ne krije da bi voleo da, ako se to desi, bude u dresu Nagetsa.

- Ja se igram košarke. Majkl Džordan mi je prvo sećanje na košarku, a voleo sam i Trejsija Mekgrejdija. Aktuelan mi je bio i Tim Dankan, ali nikad nisam imao idola. Želja mi je da u Denveru ostanem što duže. Prija mi tamo, pogotovo što su svi dobri prema meni. I trener Meloun je odličan. Jedino što zna da me iskritikuje i ponekad izbaci iz takta - stavio je Nikola do znanja da i te kako razmišlja o budućnosti.

Nikola Jokić

DELI LEKCIJE

Međutim, on ima samo 23 godine i najmlađi je od naših košarkaša u SAD. Jokić već poseduje veliko NBA iskustvo, stečeno u tri sezone. Zato mu je veoma čudno kada ga ostali momci pitaju za neki savet.

- Bogdan Bogdanović, recimo, traži savet od mene. A on najbolji strelac Evrope, igrao kod najboljeg trenera u Evropi (Željko Obradović, prim. aut.), osvajao je sve. Šta sad ja da mu dam, meni je to smešno. Jedino sam mu za period između sezona rekao da ne staje, to se ovde ne sme - naglasio je Jokara.

RepublikaFoto: Promo
Sombor

Ni reč o reprezentaciji

Iako je to ovog leta bila tema broj jedan kada je Jokić u pitanju, a pričalo se i pisalo svašta, on nije želeo da govori o reprezentaciji.

- Mediji su i dobra i loša strana sporta. Košarkaši treba da se pokazuju na terenu, a mediji idu uz to. Ja igram košarku jer je volim, a ne da bih pričao s medijima - kaže Nikola.

Glavobolje od Oldridža

Ukrstio je Nikola Jokić sa desetinama košarkaša u NBA ligi, ali priznaje da mu je jedan zadao najviše muka.

- Najviše me je razoružao Lamarkus Oldridž protiv San Antonija u Teksasu. Talentovan je, velik, ima visok izbačaj i fejdavej (šut sa skokom unazad), koji se teško brani. Odbrana protiv njega se svodila na to da li će promašiti ili pogoditi - priznao je srpski centar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading