TOMIĆ ČVRSTO NA ZEMLJI: Ne mogu da obećam trofeje!

Autor:

Sport

20.09.2018

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde započinju učešće u Superkupu ABA lige, a rival u četvrtfinalu crveno-belima biće Olimpija. Trener šampiona Srbije Milan Tomić istakao je da ne može na početku sezone ne može da obeća trofeje.

RepublikaFoto: Starsport
Tomić realan!

Crvena zvezda je u dosadašnjem delu priprema ostvarila maksimalan učinak. Ekipa  je slavila pet puta, a novu sezonu tim sa Malog Kalemegdana ulazi sa čak devet novih igrača.

- Pripreme su prošle u najboljem mogućem redu. Imali smo problema sa povredama Dejana Davidovca, Nemanja Nenadića i Mohameda Fajea, dok je Cirbes bio sa reprezentacijom Nemačke. Imamo devet novih igrača, međutim zadovoljan sam atmosferom i njihovim radom. Krećemo sa prvom zvaničnom utakmicom, idemo korak po korak. Ni igrači ni treneri ne mogu da potpišu da će osvojiti trofeje. Ipak, nadam se da će navijači imati priliku da u Laktašima vide jake utakmice. Naravno, mnogo je bolje da se na startu pobeđuje nego da se gubi - rekao je trener Crvene zvezde Milan Tomić.

RepublikaFoto: Starsport

U timu Zvezde je trenutno 15 igrača, a među njima su i mladi Boriša Simanić i Aleksa Radanov.

- Boriša Simanić i Aleksa Radanov su pokazali da mogu da budu u Zvezdi. Ne očekujem od njih da u ovim mečevima budu nosioci i da odskoče, ali do januara verujem da će da napreduju, posebno ako budu slušali iskusne igrače i mene. Očekujem da imaju veoma uspešnu sezonu – rekao je Tomić.

Crvenoj zvezdi će prvi protivnik biti Olimpija.

RepublikaFoto: Starsport

- Možda smo imali previše poteškoća tokom priprema jer smo imali pet igrača u reprezentacijama. Želimo da ove sezone promovišemo mlade igrače i da napravimo korak dalje u rezultaima. Ovo će igračima biti prva prava provera. Zvezda je bila tri godine učesnik Evrolige, sigurno su crveno-belih glavni kandidati za titulu u ABA ligi i ove sezone i došli su na Superkup ABA lige sa najvećim ambicijama- rekao je trener Olimpije Zoran Martić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading