Paspalj prvi ambasador ABA lige

Autor: Tanjug

Sport

20.09.2018

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj postavljen je za ambasadora ABA lige, kao prvi na toj funkciji od osnivanja takmičenja.

RepublikaFoto: e-stock/MN Press

Paspalju je ukazana čast u Laktašima na dan kada se otvara Superkup ABA lige utakmicama Mornar - Partizan i Igokea - Budućnost, a sutra igraju Cedevita - Zadar i Crvena zvezda - Olimpija.

Njegov zadatak biće da radi na promociji takmičenja, afirmaciji mladih talenata iz regiona, poboljšanju organizacije i kvaliteta ABA lige i emitovanju pozitivnih stvari oko utakmica i lige.


Paspalj iza sebe ima bogatu igračku karijeru, bio je član podgoričke Budućnosti, Partizana, NBA ligaša San Antonija, Olimpijakosa, Panatinaikosa, Panioniosa, Arisa, Pariza i Virtusa iz Bolonje.

Sa reprezentacijom tadašnje Jugoslavije ima čak sedam medalja, tri puta je bio deo tima koji je bio prvak Evrope i jednom osvojio bronzu, jednom šampion sveta, uz dva olimpijska srebra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading