OGLASIO SE - Janković: Nisam više u Zvezdi, tužiću klub

Autor:

Sport

12.09.2018

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno se oglasio i Stefan Janković... Sada već bivši košarkaš Crvene zveze najavio je da će tužiti klub.

RepublikaFoto: Starsport

 

Arbitražna komisija Košarkaškog saveza Srbije donela je odluku po kojoj je Stefan Janković postao slobodan igrač. Saopštenje sada već bivšeg igrača Crvene zvezde prenosimo u celosti: 

 

- Poštovani predstavnici medija, poštovani navijači,

Ovim putem želim da vas obavestim da sam odlukom arbitražne komisije Košarkaškog saveza Srbije od današnjeg dana postao slobodan igrač, čime je završen moj angažman u KK Crvena zvezda.

Nakom ove odluke, obraćam se javnosti sa željom da izbegnem bilo kakve spekulacije u vezi sa mojom odlukom da iniciram raskid ugovora sa svojim dosadašnjim klubom. Kao sportista i profesionalac, svoje obaveze sam u dosadašnjem toku karijere uvek izvršavao savesno, poštujući pravilnike i propise u klubovima, kao i školama u kojima sam igrao košarku. Sa druge strane, tokom i nakon sezone 2017/18, KK Crvena zvezda je nekoliko puta prekršio odredbe ugovora, kao i naknadno postignute dogovore na koje sam pristajao u najboljoj nameri da se nastali problemi reše.

Nakon niza nekorektnosti koje su uključivale i pokušaj da se nezakonitim radnjama ospori i spreči moje pravo na odlazak iz kluba, osećam obavezu da to javno i kažem, ali i da se obratim sudu kako bih se zaštitio. Zbog svega što se desilo, doneo sam odluku da po nekoliko osnova pokrenem tužbu protiv KK Crvena zvezda, o čemu ću više moći da pričam tek nakon izricanja presude. Zbog toga, ovim putem molim javnost za razumevanje što na temu sudskih sporova ne mogu trenutno da dajem komentare.

Ovim problemima, u budućnosti će se baviti moji advokati, dok ću se ja u potpunosti posvetiti svom zanimanju i želji da nastavim da igram košarku. Od današnjeg dana, moji menadžeri i ja ćemo razmotriti interesovanje klubova i nadam se, uskoro doneti odluku o tome gde ću nastaviti svoju karijeru.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs

Svojim saigračima i trenerima iz prošle sezone, želim da se zahvalim na svemu i poželim im puno sreće i uspeha u budućnosti.

Još jednom, želim da naglasim kako sam odluku da iniciram raskid ugovora sa Crvenom zvezdom doneo iskljčivo iz profesionalnih razloga i iz lične želje za napretkom u karijeri.

Želeo bih da obavestim javnost da ovim obraćanjem želim da stavim tačku na temu mog odlaska iz Crvene zvezde i da naglasim kako ću o svom odnosu sa tim klubom u budućnosti moći da se oglasim tek nakon pravosnažnih presuda za tužbe koje sam podneo.

Moja želja je da radim ono što u životu najbolje znam, a to je da igram košarku. Stvari koje su se desile, ostavljam iza sebe i fokusiran sam na nastavak karijere - stoji u saopštenju Stefana Jankovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading