O DONČIĆU - Novicki: Ovako nešto nikada nisam video

Autor:

Sport

12.09.2018

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Dončić je čovek o kojem priča Amerika... Oduševio je sve, pa i svog novog saigrača Dirka Novickog.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Luka je ovde već nedeljama. Svakodnevno se skrivao i naporno radio. Stvarno mi se sviđa ono što vidim. Neverovatno kontroliše loptu za njegov uzrast. Sjajan je u piku. Njegova sposobnost i vizija na terenu je zapanjujuća. Ne mogu da verujem da Luka ima tek 19/20 godina. Dobar je i šuter. Posle određenog vremena postaće vođa tima dugi niz godina - rekao je Novicki.

On nije imao problem da prizna da je Slovenac bolji nego što je on bio u njegovim godinama.

- Da li je bolji od mene? Oh, da. Mogao sam da šutiram, ali nikada nisam imao takvu viziju na terenu... savršenost koju donosi u igri. Biće zabavno gledati ga sa našim velikim momcima poput Deandrea Džordana i Dvajta Pauela.

Ipak, Novicki tvrdi da sa Lukom mora da se radi postepeno.

- Pre 20 godina bio sam u istoj situaciji. Teško je. Morate se prilagoditi mnogim stvarima. Za mene to je trajalo cele godine. Te godine je zaista bilo mnogo teško. Mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo ovom detetu da se razvije, zabavlja i uči kako bismo dobili najbolje od njega. On je neverovatan talenat. Njegova vizija igre i sve što uz to ide je nešto što nikada nisam video za svojih 20 godina karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading