KOŠARKAŠICE IZGUBILE OD AUSTRALIJE: Poslednja četvrtina pokvarila dobar utisak

Autor:

Sport

20.07.2018

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ponovo je izgubila meč od selekcije Australije na turniru četiri nacije koji se igra u kineskom gradu Singji. Ovoga puta rezultat je bio 65:52 (14:14, 11:6, 13:16, 27:16).

RepublikaFoto: Kss.rs

Tokom prve tri četvrtine naš tim je bio u konstantnom egalu, međutim poslednja deonica je bila presudna da „opalke“ stignu do novog trijumfa.

I pored dobre igre generalno, Srbija nije briljirala u šutu, kao ni u skoku. Devet promašenih slobodnih bacanja uz samo blizu 30 posto realizacije šuta iz igre su premalo da bi se ostvario trijumf protiv Australije. Uz to, naš tim je izgubio bitku u skoku (34-23), dok je smanjen broj prodatih lopti na 12.

Australija se priprema za Svetski šampionat koji se krajem septembra održava u Španiji, gde će igrati u grupi zajedno sa Nigerijom, Argentinom i Turskom. Na FIBA svetskoj rang listi zauzimaju četvrto mesto. Bile su bronzane na prošlom Svetskom šampionatu u Turskoj, dok su 2006. godine na Mundijalu osvojile zlato.

Srbija je u Kinu otputovala bez selektorke Marine Maljković i nekolicine vodećih igračica, a u želji da se pruži šansa mlađim snagama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading