Vučević: Drago mi je što će Budućnost igrati Evroligu, iako je pobedila tim koji volim

Autor:

Sport

15.06.2018

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Orlanda Nikola Vučević izjavio je da mu je drago što je Igor Kokoškov postao novi trener Finiks Sansa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučević je prošle sezone blistao u ekipi Orlanda

Kokoškov i Vučević su sarađivali 2015. godine kada je srpski trener bio u stručnom štabu Orlanda.

- On je moj prijatelj. Imam veliko poštovanje za njega. Igor je veliki poznavalac košarke, ima je u malom prstu. Zna kako da se postavi prema igračima i to je mnogo bitno. Drago mi je što je postao trener Finiksa, on to zaslužuje. Pravi je izbor za trenera i verujem da će uspeti u Finiksu. Želim mu sve najbolje - kazao je Vučević za crnogorske medije.

On je istakao da se rado seća pobede nad ekipom Partizana u sezoni 2011/2012. kada je nastupao za Budućnost. On je tada tri meseca igrao za Budućnost.

- Kao veliki navijač Crvene zvezde imao sam veliki motiv protiv Partizana, tadašnjeg Evroligaša. Pamtim aplauz pune dvorane u Podgorici kojim sam ispraćen u NBA na tom meču, jer se unapred znalo da će to biti poslednja utakmica u "plavom". Tako je ta pobeda bitnija za mene od svih do sada - rekao je Vučević.

On je rekao da je zadovoljan uspesima ekipe Budućnosti, koja je osvojila ABA ligu.

- Iako je u finalu Budućnost pobedila klub za koji navijam – Crvenu zvezdu, izuzetno mi je drago zbog uspeha Podgoričana. Znam koliko su napredovali organizaciono, ulagali u kontinuitetu poslednjih godina. Evroliga će biti velika prilika za Budućnost - naveo je on.

Vučević neće igrati za Crnu Goru u kvalifikacijama za SP.

- Iskreno, mislim da ovaj sistem takmičenja koji je napravljen od strane FIBA ne odgovara nikome. Mislim da je to komplikovano za sve saveze, selektore - ko može da se odazove, a ko ne. Taj sistem barem za sada ne pokazuje dobre rezultate - rekao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading