(VIDEO) NBA: Maestralni Mičel odveo Jutu u polufinale, INDIJANA I KLIVLEND IGRAJU MAJSTORICU!

Autor:

Sport

28.04.2018

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Jute Džeza nastavili magični drugi deo sezone u NBA ligi i sa 4:2 u seriji eliminisali Oklahomu. Košarkaši Indijane i Klivlenda će odigrati sedmi meč u kom će rešavati ko će igrati u polufinalnoj seriji protiv Toronta.

RepublikaFoto: twitter.com/NBA
Juta slavi Donovana Mičela

Indijana je na domaćem terenu bila prilično ubedljiva protiv Klivlenda 121:87 i na taj način izjednačila rezultat na 3:3 u pobedama. Blistao je Viktor Oladipo za Pejserse sa tripl-dabl učinkom od 28 poena, 13 asistencija i 10 skokova.

Indijana je do poluvremena stavila do znanja Kavalirsima da im neće dopustiti da prolaz u polufinale proslave na gostujućem terenu, pa su do poluvremena stekli dvocifrenu zalihu koju su do kraja susreta samo uvećavali. Klivlend je, svestan da nema šta da traži u šestom meču, spustio gas i trener Tajron Lu je rešio da sačuva nosioce igre za sedmi meč.

Oladipo je odigrao odličan meč, svoj najbolji u plej-ofu, pogodivši 5 od 10 šuteva za dva, odnono 6 od osam za tri poena, a imao je i četiri ukradene lopte. 

Najbolje ga je pratio rezervista Domantas Sabonis sa 19 poena i šest uhvaćenih lopti. Daren Koison ubacio je 15, Lens Stivenson i Majls Tarner po 12, a Bojan Bogdanović i Tadejus Jang po 10. 

Kod gostiju je samo Lebron Džejms bio na potrebnom nivou sa 22 poena (4/10 za dva, 3/6 za tri), sedam asistencija i pet skokova. 

Juta Džez je odigrala novi sjajan meč, a Donovan Mičel je bio maestralan u odlučujućoj pobedi svog tima protiv Oklahome 96:91. Džezeri su sa 4:2 u pobedama izbacili Vestbruka i drugove već u prvoj fazi doigravanja, pa će već za dve večeri početi polufinalnu seriju sa Hjustonom.

Sjajni Mičel je nastavio nestvaran početak karijere u najjačoj ligi sveta, a 22 od svojih 38 poena (9/18 za dva, 5/8 za tri), ubacio je u trećoj četvrtini, pored četiri skoka, dve asistencije i jedne ukradene lopte. 

Derik Fejvors dodao je 13 poena i osam uhvaćenih lopti, Rudi Gober upisao je dabl-dabl sa 12 poena, 13 skokova i tri blokade, dok je Džo Ingls imao isti broj poena, ali i sedam skokova i pet asistencija. 

Tander je još jednom predvodio Rasel Vestbruk sa 46 poena (18/24 za dva, 7/19 za tri), deset skokova i pet asistencija. Stiven Adams odigrao je takođe dobar meč za 19 poena i 16 skokova, dok su potpuno podbacili Karmelo Entoni sa sedam (3/7 za dva) i Pol Džordž sa svega pet poena (2/10 za dva, 0/6 za tri).

Toronto Reptorsi su možda neočekivano dugo igrali protiv Vašingtona, ali su u šestom meču rešili sve i pobedom od 102:92 na gostujućem terenu opravdali ulogu favorita.

Vizardsi nisu uspeli da izbore majstoricu iako su vodili tokom večeg dela meča, ali su Reptorsi ipak potpuno zasluženo prošli dalje daleko boljom partijom u odlučujućih 12 minuta košarke. 

Upravo tada je Lauri ubacio 13 od svoja 24 poena (6/8 za dva, 3/7 za tri), a imao je i šest uhvaćenih lopti i isto toliko uspešnih dodavanja za saigrače. 

Jonas Valančunas dodao je 14 poena i 12 skokva, Demar Derouzan ubacio je 16 poena, dok se istakao i rezervista Paskal Siakam sa 11 poena i osam skokova. 

Vizardsima nisu pomogla ni 32 poena Bredlija Bila (4/12 za dva, 6/10 za tri), kao ni 23 poena, osam asistencija i pet skokova Džona Vola. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading