Portland razbija kasu zbog bosanskog centra?

Autor:

Sport

24.04.2018

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni centar Portlanda Jusuf Nurkić eksplodirao je ove sezone u NBA ligi, gde je pokazao sav svoj talenat u punom sjaju. Ovo će naterati čelnike kluba iz Oregona da mu revidiraju ugovor ukoliko ga žele u "rosteru" i naredne sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nurkić je postao jedan od nosilaca igre u Portlandu

Međutim, jedna velika začkoljica i dalje koči da se status Nurkića u Portlandu razreši na obostrano zadovoljstvo, pošto su Blejzersi opterećeni velikim brojem loših ugovora sa ostalim igračima.

- Svi znaju da želim da budem ovde. Našao sam dom u Portlandu. Ali ne mogu da kontrolišem neke stvari, sve mora da bude obostrano. Ja sam svoje uradio na terenu, a sada moj agent i Portland moraju da nađu rešenje - rekao je Nurkić.

Jusuf će prvog jula postati neograničeno slobodan igrač i imaće priliku da potpiše ugovor sa bilo kojom franšizom. 

Pitanje je da li će ostati u Portlandu, pošto se ova franšiza nalazi 20 miliona dolara 'u minusu' i iako se naredne godine povećava "seleri kep", Trejlblejzersi će teško moći da ponudu Nurkiću kvalitetan ugovor, a da pritom ne promene ekipu. 

Nurkiću je na kraju sezone istekao "ruki-ugovor" koji je sa Portlandom potpisao 2014. godine i po kojem je godišnjem inkasirao oko 2,9 miliona dolara po godini, a sada bi mogao da traži između 10 i 20 miliona po sezoni, što bi za Portland moglo da se pokaže kao previše ukoliko se ne reše nekih igrača sa platnog spiska u skorije vreme.

Nurkić je ove sezone prosečno beležio 14,3 poena i devet skokova za 26 minuta na terenu. Ima samo 23 godine i očekuje ga svetla budućnost u najjačoj ligi na svetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading