Jedna loša utakmica ne kvari utisak: JOKIĆ NAJBOLJI PLEJ MEĐU CENTRIMA

Autor:

Sport

07.03.2018

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Denvera Majk Meloun besneo je na Nikolu Jokića zbog loše partije protiv Dalasa, poslao ga je na klupu, ali jedan loš meč ne može da poništi sve dobro što je naš košarkaš napravio ove sezone. Prepoznao je to i španski list "El Mundo Deportivo" koji je poprilično nahvalio Srbina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić drži visok nivo kroz celu sezonu

Statistika daje povod za lepa pisanja o Jokiću. Centar Denvera u poslednjih deset utakmica u proseku beleži devet asistencija po meču. Ako računamo celu sezonu prosek pada, ali je opet impresivan za centra: šest asistencija po utakmici. Toliko uspešnih dodavanja nije beležio niko u NBA ligi još od legendarnog Vilta Čemberlenau sezoni 1967/1968...

Ono što je posebno uočljivo u Jokićevoj igri je i činjenica da on podjednako dobro puni sve statističke kolone, pa tako ove sezone u proseku beleži 21,8 poena, 11,3 skoka id evet asistencija. I sve to uz šut iz igre od 55,6 odsto, odnosno 56,3 kad su u pitaju - trojke.

Osećaj za igru je ono što posebno izdvaja našeg centra, od ostalih dugajlija u ligi, pa je tako tokom sezone 2013/14 samo Joakim Noa beležio visok nivo asistencija - nešto preko pet po utakmici.

Inače, i ugledni časopis "Dajm" je kroz nekoliko klipova analizirao sve aspekte u kojim je Jokić bio primetan ove sezone, a možemo samo da konstatujemo da Srbija odavno nije imala ovako raznovrsnog košarkaša i u napadu, ali i u odbrani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading