(VIDEO) Pirejci bez trofeja, AEK nakon 17 godina uzeo kup!

Autor:

Sport

17.02.2018

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši AEK-a koje sa klupe predvodi naš Dušan Šakota priredio je veliko iznenađenje u finalu Kupa Grčke pošto su savladali favorizovani Olimpijakos u finalnom meču sa 88:83. Ovo je bio čak deveti poraz Pirejaca u finalima grčkog kupa, dok je AEK osvojio ovaj trofej posle 17 godina čekanja.

RepublikaFoto: twitter.com/Olympiacos B.C.
Igrači Olimpijakosa pali u finalu Kupa

Takođe, prvi put posle 14 godina Kup Grčke nije osvojio neko od dva najveća tamošnja kluba. Njihovu apsolutnu dominaciju u sezoni 2003/2004. tada je prekinuo Aris, takođe pobedom nad Olimpijakosom u finalu.

Ovih dana je u Atini definitivno najlepše biti navijač AEK-a, koji je pre nekoliko dana savladao ovog rivala i u fudbalu i bacio ga na treće mesto tamošnjeg prvenstva.

A večerašnji košarkaški obračun obeležio Meni Haris, koji je sa 17 poena i četiri skoka bio nakorisniji igrač finala. Kod Olimpijakosa je 20 poena dao Spanulis, a tri manje Milutinov. Ipak, ostatak favorizovanog tima iz Pireja je potpuno podbacio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading