ĐOKOVIĆ: Mora da postoji granica šta znači biti fit i biti zdravstveno ugrožen

Autor:

Sport

18.01.2018

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pobede protiv Gaela Monfisa, Novak Đoković je na konferenciji za medije rekao da nije on tražio da igra u terminu u kome je meč odigran.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Cela priča oko toga da je Đoković od organizatora tražio da igra po danu krenula je od novinara ESPN Krisa Faulera, a novinare je na konferenciji upravo to zanimalo pre svega ostalog.

- Nisam ja tražio, ali bilo mi je u redu kadgod me stave da igram - rekao je Novak Đoković na početku konferencije za medije.

- Iskreno, ne mogu da se setim jesam li tražio - možda jesam tražio da igramo poslednji meč u danu, ali nisam verovao da će uslovi biti tako brutalni. Nisam igrao na kartu da će on da posustane više od mene, više sam gledao kako bi određeni sati u danu meni odgovarali - dodao je srpski teniser.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Gael Monfis

I Gael Monfis je rekao da nikada nije igrao po ovakvoj vrućini.

- Da, bio je ovo jedan od težih mečeva. Uslovi su bili brutalni. Obojica smo se muičili, možda on malo više, posebno na kraju drugog i ceo treći set. Tada sam i uspeo da prelomim meč, a posle sam dobro krenuo i u četvrtom. Bilo je jasno da on ne igra svoj najbolji tenis. U pojedinim trenucima smo obojica pokušavali da dobijemo malo više vremena da prodišemo. Imali smo uz sve i neke zaista duge poene i teške razmene. To je ono što se događa kada god igramo jedan protiv drugog.

- Već sam rekao da je on jedan od najboljih atleta u našem sportu. Ove godine još nije imao poraz i bio je pun samopouzdanja i dobro je ušao u meč za razliku od mene. Ja sam na početku samo pokušavao da iskoristim prilike koje mi se ukažu. Bio je ovo jedan od onih dana kada sam mentalno bio veoma jak. Fizički, pa bilo vam je jasno da je poenta bila da izdržimo do kraja. Ovakvi uslovi utiču i na mentalnu snagu. Bio je ovo veliki izazov za obojicu. Drago mi je da sam uspeo - rekao je Đoković.

Pravilo o 25 sekundi između poena je tu oduvek, ali novinare je zanimalo da li Novak misli da bi u ovakvim uslovima sudije možda mogle da ga ne prate striktno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Dobio sam opomenu zbog prekoračenja vremena, nisam rekao ništa na to. U narednoj promeni strana sudija je pokušao da mi objasni odluku, ali sam mu rekao da nemam šta da kažem i da je u pravu i samo sam produžio. Dešavalo se i ranije. Kada god se desi, ne komentarišem. Mislim da je fer kada dobijem upozorenje pre opomene, danas to upozorenje nisam dobio. Nemam nikakav komentar na sve, poštujem sudijinu odluku. On je obavio dobar posao, pokušavao je da učestvuje u samom meču.

- Nekoliko puta je za obojicu pokušao da toleriše prekoračenje vremena nakon nekih dugačkih poena jer su uslovi bili zaista teški za nas ali i za publiku. Niko ne uživa na ovakvoj vrućini. Ali, tako je kako je. Pravila su tu i mi moramo da ih poštujemo. Isto je za sve igrače, ali mislim da bi sudije mogle da budu taj "ljuski faktor" i da pokušaju da razumeju kako nam je na terenu, dinamiku poena i uslove koji utiču na sve nas. Kada sudija odradi dobar posao kao naš danas, mogu samo da kažem bravo. Ni njima nije lako da sede na suncu i da kontrolišu sve što se dešava - rekao je Novak.

Mnogo će se sigurno pričati o uslovima u kojima se igra. Nadal je u sredu predložio da se spusti krov, isto je učinila i Betani Metek Sands, a Monfis je čak naveo da su Novak i on bili izloženi riziku zbog igranja u ovakvim uslovima.

- Ako pričamo o pravilima - postoji pravilo o ineksu, kombinaciji temperature i vlažnosti vazduha. Nisma baš siguran, iskreno, kako ono glasi tačno. Postoje dani u kojima, kao supervizor turnira, morate da prepoznate da je potrebno da se napravi pauza od nekoliko sati dok se ne poboljšaju uslovi. Znam da se mora misliti i na prodate karte jer će ljudi biti nezadovoljni ako se mečevi ne igraju. Ali, pre nego što se donese bilo kakva odluka moraju sve stvari da se sagledaju. Mogu da zamilsim i da će neko reći da igrači na ovom nivou moraju da budu spremni na sve. Početak je sezone, moraš da budeš spreman da podneseš jako teške uslove. Ali, mislim da mora postoji neka granica šta znači biti fit i biti zdravstveno ugrožen - ocenio je srpski teniser.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading