Alimpijević: Biće teško u Zadru, jedva čekamo pauzu

Autor:

Sport

19.11.2017

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener KK Crvena zvezda Dušan Alimpijević istakao je uoči gostovanja u Zadru da njegov tim oseća umor, da neće biti lako igrati u vatrenoj atmosferi navijača Zadra, ali da, i pored svega, očekuje novi trijumf.

RepublikaFoto: Starsport
Alimpijeviću neće biti lako da spremi ekipu u pretrpanom rasporedu

- Ne očekuje nas nimalo lak posao u Zadru. Domaćin je bez obzira na činjenicu da ima tri pobede u dosadašnjem delu sezone, pokazao da ima kvalitet, i posebno je neugodan pred svojim navijačima u gradu koji ima dugu košarkašku istoriju - rekao je trener Zvetde.

Alimpijević kaže da zgusnut raspored nikako ne može da bude opravdanje za njegov tim.

- Činjenica je da je iza nas teška nedelja sa dve evroligaške utakmice koje nismo odigrali dobro, ali ovaj meč protiv Zadra moramo da odigramo angažovano, borbeno i da pokažemo kvalitet i igru koja nas je krasila u većini mečeva u ABA ligi ove sezone - istakao je Alimpijevič i dodao:

- Nakon toga sledi pauza u ABA ligi, koja će nam dobro doći, jer nastavljamo u istom ritmu u Evroligi. Svi momci su spremni za ovaj meč, a o 12 igrača koji će nastupiti odluku ćemo doneti neposredno pred početak meča - zaključio je mladi stručnjak.

Mladi Nikola Jovanović kaže da ekipa mora da izvuče preostale atome snage, odigra mušku utakmicu i upiše novu pobedu u ABA ligi. 

- Neugodno gostovanje u Zadru, protiv ekipe koja pred svojim navijačima uvek odigra maksimalno angažovano i borbeno. Zato na tu agresivnost koja ih krasi u njihovoj dvorani, moramo da odigramo i odgovorimo istom merom: borbeno, angažovano, i da odigramo timski. Ako bude tako, možemo da se nadamo povoljnom ishodu, što je naš cilj, novi bodovi pred dvonedeljnu pauzu u regionalnom šampionatu, koja će nam dobro doći jer je raspored težak - rekao je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading