SRPSKI FENER: Turci nas baš poštuju!

Sport

18.09.2017

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se ikada zadesite u azijskom delu Istanbula, vrlo brzo će vam biti jasno da tu postoji samo jedan klub - Fenerbahče.

RepublikaFoto: ST/B.Brezovac
Odali priznanje Srbima: Muzej slavnog kluba

 

Foto: Republika

Velelepni fudbalski stadion dominira prelepim delom grada koji se zove Kadikoj, a na samom stadionu nalazi se muzej u kojem su izloženi najveći trofeji. Prvo što vidite u njemu jesu velike fotografije trojice Srba: trenera Željka Obradovića i košarkaša Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića!

RepublikaFoto: ST/B.Brezovac

Naš trio doneo je slavnom turskom klubu prvu titulu prvaka Evrope u košarci. U Fenerbahčeu su znali da ispoštuju ovakav uspeh, pa su za trofej Evrolige izabrali mesto uz sam ulaz u muzej, u kojem uglavnom dominiraju fudbalski trofeji. Ovo samo još jednom pokazuje kakav status u glavnom gradu Turske imaju asovi iz Srbije.

Kustos: Srbin su najzaslužniji što je Fenerbahče postao prvak Evrope

- Nas dvadesetak je zaduženo da u Muzeju Fenerbahčea sve bude kako treba. Organizujemo eksponate, a trofej Evrolige je definitivno jedan od najvrednijih koje imamo. Srpski igrači, kao i trener Obradović najzaslužniji su što je turski klub najbolji u Evropi, niko nije iznad nas. Zbog toga ćemo im večno biti zahvalni. Mesto u muzeju je nešto najmanje što u ovom trenutku možemo da učinimo za njih - rekao nam je kustos.

U muzeju još možete videti rekonstrukciju prvog sastanka osnivača Fenerbahčea, kao i dokumente i fotografije sa najznačajnijih mečeva u dugogodišnjoj istoriji kluba iz Istanbula.

RepublikaFoto: ST/B.Brezovac

- Ljudi u ovom delu Istanbula žive za Fenerbahče, a na drugoj strani Bosfora su uglavnom navijači Bešiktaša i Galatasaraja. Malo ko na svetu ima takva rivalstva kao mi, možda to može da se vidi još samo u Grčkoj i Srbiji. Mi smo narodi koji sa posebnom strašću pratimo sport i svoje klubove - dodaje naš sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading