KREĆE JURIŠ NA MILIONE I "UŠATI PEHAR" - ANTIĆ: SVI DRHTE OD PEPOVOG SITIJA!

Autor:

Sport

18.09.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosta se kralj šepurio na evropskom tronu, kucnuo je čas da preda krunu! Posle troipomesečne pauze, večeras u novom terminu od 18.55 kreće 27. sezona Lige šampiona, u kojoj će Mančester siti, Barsa, PSŽ, Juventus i ostali giganti pokušati da prekinu trogodišnju dominaciju Reala!

RepublikaFoto: Starsport
Radomir Antić

 

POVREDE, FORMA, SREĆA

Otišao je Kristijano Ronaldo, eksplodirao Geret Bejl, ali svima je jasno da su kladionice s pravom na vrh liste favorita lansirale Gvardiolinu kaznenu ekspediciju. S tim se u razgovoru za Srpski telegraf složio i Radomir Antić (69), čovek koji je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio Real, Barselonu i Atletiko.

- Teško je i nezahvalno pričati o favoritima u modernom fudbalu jer daleko je maj i finale u Madridu na Vanda Metropolitanu. Povrede, forma, sreća, sve to diktira ko će biti šampion. Ne čudi me što je Gvardiolin Siti favorit. Pep je fanatik, toliki je perfekcionista, da mu nema ravnog. Evo, baš čitam u madridskoj štampi kako je ukinuo igračima slobodan dan posle ubedljive pobede nad Fulamom (3:0) jer nije zadovoljan realizacijom?! Današnji fudbal ne prašta greške - objašnjava Antić.

LOVA DO KROVA

Na pitanje gde u čitavoj priči vidi španski trio fantastiko, bivši selektor Srbije dao je prost i mudar odgovor:

- Real, Barselonu i Atletiko ubi glava od viška! Dosta novca su izdvojili za pojačanja, pa nikako da nađu dobitnu kombinaciju. Ima vremena da se i to promeni. Za sada se traže, baš kao i Juventus sa Ronaldom, koji je minulog vikenda pobedio Sasuolo uz dva gola Portugalca, nedostajalo je ono najvažnije - dominacija u igri.

Fudbal svake godine evoluira, klubovi ulažu stotine miliona evra kako bi skockali što jači tim, ali je jasno da novac ne igra presudnu ulogu. Motiva ima napretek, svaki trijumf u grupi donosi čak 2.700.000 evra. Osvajač će u slučaju svih pobeda na putu ka krovu Starog kontinenta inkasirati čak 82.450.000 evra (u sumu uračunat bonus od plasmana u LŠ).

- Ne smem da zaboravim i otpišem Bajern. Prošle godine su stigli do polufinala, a bili su oslabljeni neigranjem petorice ili šestorice standardnih igrača. Sada se vratio Hames Rodrigez. Strašan je to tim - završio je razgovor Antić.

FK Mančester siti

Boaći i Marin snaga Zvezde!

Radomir Antić, koji je od 1968. do 1976. branio boje Partizana, osvrnuo se i na ogroman uspeh Crvene zvezde i plasman u Ligu šampiona. Nije otpisao crveno-bele, a dvojicu igrača je posebno nahvalio.

- Boaći i Marin donose nešto novo u igri Zvezde, njihovo dovođenje je pun pogodak. Prave razliku i to se vidi na prvu loptu. Boriće se Zvezda sa Napolijem, Liverpulom i Pari Sen Žermenom. Tim s Marakane iz faze odbrane stiže do rezultata, ide im naruku to što će imati prostora jer će ih favorizovani rivali konstantno napadati - smatra bivši selektor Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading