PRE TAČNO 15 GODINA: Liga šampiona prvi put u Srbiji!

Autor:

Sport

16.09.2018

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana 16. septembra 2003. godine odigrali su prvi meč Lige šampiona (od kako nosi takvo ime). Protivnik crno-belima bio je Porto.

RepublikaFoto: instagram.com/lotharmatthaus10
Lotar Mateus

Veliki klupski uspeh u 21. veku doneo je crno-belima Nemac Loter Mateus čija je ekipa tada bila bolja od Njukasla u kvalifikacijama i obezbedila ekipi iz Humske da u grupnoj fazi odmeri snage sa Portom, Realom iz Madrida i Marsejom.

Partizan je pružio odličan otpor timu Žozea Murinja, koji se u Portugal vratio samo sa jednim bodom.

Porto je postigao pogodak u 22. minutu preko Koštinje, a početkom drugog poluvremena, tačnije u 54. minutu Andrija Delibašić je izjednačio na 1:1. 

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Partizana

Partizan je na ovom meču nastupao u sastavu (4-4-2): Radaković – Žonsa, Vest, Stojanoski (Drulović 46), Đorđević – Nađ, Ilić, Duljaj, Ćirković (Savić 46) – Iliev (Brnović), Delibašić. 

Sa druge strane za Porto su igrali: Baija – Kosta, Karvaljo, Fereira, Valente – Koštinja, Mendeš, Deko (Fernandes 89), Maniče (Bosingva 79) – Derlei, Mekarti (Jankauskas 70). 

Podsetimo, crno-beli su tada u Beogradu odigrali sva tri meča nerešeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading