LEGENDA ZVEZDE U SUSRET LIGI ŠAMPIONA: Svima će biti teško na "Marakani"

Autor:

Sport

11.09.2018

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji čuveni fudbaler Crvene zvezde Robert Prosinečki komentarisao je uspehe njegovog voljenog kluba, kao i šanse za plasman u osminu finala Lige šampiona.

RepublikaFoto: e-stock/MN Press
Robert Prosinečki dok je nosio crveno-beli dres

Nakon velikog uspeha, niko nije ostao ravnodušan, pa ni veliki "Žuti" koji je sa crveno-belima stigao do najvećeg uspeha u istoriji kluba - osvajanja titule prvaka evrope.

Mislim da ovo nije više slučajnost jer u poslednje četiri godine Zvezda bolje stoji finansijski, a i ozbiljnije se radi u klubu, tako da je prošle godine igrala Ligu Evrope, prošla grupnu fazu, a ove godine je napravljen pomak i to ulaskom u Ligu šampiona. Velike su to stvari za Crvenu zvezdu, tako da svim ljudima koji rade u Crvenoj zvezdi, kao i treneru Milojeviću, koji je napravio jednu dobru ekipu i odličnu atmosferu,  to zaista puno znači Zvezdi kao klubi i naravno finansijski, jer svi znamo da su bili u problemima. Ovo je velika injekcija za klub”, rekao je u intervjuu Prosinečki za "czbgtv.com".

Crveno-beli su autsajderi u Grupi C, ali nekadašnji veliki dribler poziva navijače da pokažu strpljenje. I da ne očekuju previše.

Robert Prosinečki

- Teško mi je bilo šta reći. Zvezdi je bilo vrlo važno da uđe u ovo takmičenje. I Liverpul, i Napoli, i PSŽ ulažu toliko puno novca, jači su, jače su im lige i vrlo teško je da im Crvena zvezda može parirati, moramo biti realni. Ali sigurno je da nikome od njih neće biti nimalo lako na Marakani koja će sigurno biti puna i to je jedno grotlo gde je svima vrlo teško igrati, ali za Crvenu zvezdu je važno da samo dobro odigra i najvažnije je da je ušla u tu Ligu šampiona. Ne možemo sada očekivati, koliko god to navijači žele, neki veliki pomak u ovom trenutku. Nerealno je to, trenutno, za bilo koji klub sa ovih prostora, kako god se on zvao. Vrlo teško je da se može napraviti nešto više od samog ulaska u ovo takmičenje. Tako da ovo je prvi korak i nadam se da će Crvena zvezda svake godine biti učesnik ovog takmičenja jer bi to onda i finansijski i u mnogim drugim aspektima bilo drugačije. Najbitinije je za imidž kluba, jer Zvezde dugo godina nigde nije bilo, i bitno je da dođe do finansijske stabilizacije, kako bi klub dalje mogao da funkcioniše - nastavlja Robi.

Autor teksta je podsetio Prosinečkog da se u Zvezdinoj grupi nalaze samo dva evropska prvaka.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Crvene zvezde

- Ma da, ali realno PSŽ daje milijarde za igrače i tu je teško u bilo kom trenutku parirati, a i liga im je jača tako da ovo je veliki uspeh. Teško mi je reći šta će biti dalje. Znam da ove ekipe jesu favoriti (nažalost), ali Zvezda je ušla tu i biće veoma zanimljivo kada se bude igralo u Beogradu - završio je popularni "Žuti".

Crveno-beli prvi meč u Ligi šampiona igraju 18. septembra na stadionu "Rajko Mitić" od 21 čas, a protivnik je Napoli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading