LEGENDA JUVENTUSA: Mislili su da smo ludi kada smo hteli Ronalda!

Autor:

Sport

09.09.2018

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni češki fudbaler Pavel Nedved govorio je o tome kako je protekao ceo proces dovođenja najboljeg igrača sveta, Kristijana Ronalda u torinski klub.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pavel Nedved

Zvanično najbolji fudbaler na svetu prešao je ovog leta u Juventus iz Real Madrida za 100 miliona evra. Nedved smatra da je to veliki uspeh za klub.

- Kao klub smo napravili iskorak i želimo rezultat u Ligi šampiona. To je naš cilj za narednih nekoliko godina. Neki su pomislili da je ludost kada smo rekli da želimo Ronalda. Ali mi, Juventus, smo u poziciji gde nam je teško da kupimo bolje igrače od onih koje imamo u prvih 11 - započeo je Nedved.

On je objasnio da je spuštena klauzula na 100.000.000 dosta olakšala posao i da je sve olakšala činjenica da je Ronaldo želeo da dođe u torinski tim.


- Želeo je promenu i da napusti Madrid. Odabrao je naš klub i velika nam je čast zbog toga. Uspevao je da osvaja trofeje u Engleskoj i Španiji i bićemo veoma srećni ako to ponovo i u Italiji - nastavio je proslavljeni fudbaler.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Potom je Čeh objasnio kako je izgledalo kada se prvi put pojavila ideja oko Ronalda.


- Kada je ideja prvi put predložena, pogledali smo se međusobno, a potom i u predsednika Andreu Anjelija. Možda je Paratići pomislio da će Anjeli reći da smo ludi - otrkio je Pavel.

Sam Nedved je imao razgovor sa Ronaldom.


- Pitao me je oko toga kako stvari funkcionišu u Italiji i šta može da očekuje. Daleko je teže ovde davati golove i mislim da je to do sada shvatio. Kakogod, samo je pitanje vremena kada će krenuti da ih postiže - završio je Nedved.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading